Περιμενοντας τις γεφυρες

Της Έκδοσης

Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον στον τομέα των γεφυρών, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τόσο για τις πεσμένες, όσο και για μια γέφυρα που ελπίζουμε να γίνει.

Ήδη φιλοξενήσαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας τον σχεδιασμό για την γέφυρα στη διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών ετών για την περιοχή, και η οποία, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει φέτος.

Λίγες μέρες πριν την Τρίτη 2 Μαρτίου, βρέθηκαν στην Καβάλα οι μηχανικοί που έχουν αναλάβει την γεωτεχνική μελέτη που αφορά το τμήμα της πεσμένης γέφυρας, μαζί με εκπροσώπους της Εγνατίας. Εκεί η κίνηση παραμένει παγετωνική, μιας και τώρα ξεκινούν οι μελέτες, που θα καθορίσουν το τι θα γίνει για την γέφυρα, μιας και τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν το εύρος της παρέμβασης που χρειάζεται.

Τέλος, έχουμε την γέφυρα του Κομψάτου για την οποία, τουλάχιστον σύμφωνα με την διοίκηση της Περιφέρειας, μάλλον κάτι κινείται, μιας και στον απολογισμό του Περιφερειάρχη, στα τέλη Ιανουαρίου, είχε αναφερθεί πως τον Μάρτιο θα προχωρήσει η δημοπράτησή της. Φτάσαμε λοιπόν στον Μάρτιο, και είμαστε σίγουροι πως οι κάτοικοι του Ιάσμου περιμένουν με ανυπομονησία να μάθουν νέα.

Θα πρέπει άλλωστε να σημειωθεί πως τυχόν καθυστερήσεις, μπορεί να πάνε πολύ μακριά τη βαλίτσα, και αυτό γιατί μπαίνει σε ισχύ νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις ο οποίος, παρόλο που προβλέπει μεταβατική περίοδο για κάποιες διατάξεις, μπορεί να ανατρέψει άρδην σχεδιασμούς που βρίσκονται στην τελική τους φάση. Γιατί δυστυχώς, κάθε φορά που ψηφίζεται ένας τέτοιος νόμος, παίρνει κάποιους μήνες, αν όχι χρόνια, για να μπορέσει το σύστημα να προσαρμοστεί. Ήδη έχει περάσει πολύς καιρός, δεν χρειάζεται άλλο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.