Οσο υπαρχουν ανθρωποι

Της έκδοσης

Ονομάζεται  Αναστάσιος Βιλάνος και λειτουργεί ένα μικρό παντοπωλείο εδώ κοντά, στη γειτονιά μας, στη Χρυσούπολη Καβάλας. Οι εικόνες της περασμένης εβδομάδας που έκαναν τον γύρω των ΜΜΕ με τα αντικλεπτικά στις βρεφικές τροφές και τα γάλατα στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, του έδωσαν το έναυσμα για να προχωρήσει σε μια κίνηση ανθρωπιάς. «Μου έχει τύχει και μένα στη ζωή μου να αντιμετωπίσω στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα και μπορώ να πω ότι μου ξύπνησε μνήμες» εκμυστηρεύθηκε μιλώντας στο GRTimes.

Κάπως έτσι αποφάσισε να παραχωρήσει εντελώς δωρεάν γάλατα και παιδικές τροφές σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες, μπορεί να έρθει από το μαγαζί ή αν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και θέλει απόλυτη εχεμύθεια μπορεί να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να του πάμε εμείς τα γάλατα και τις βρεφικές τροφές στο σπίτι» τόνισε μιλώντας στο ίδιο μέσο και μάλιστα προέτρεψε και άλλους συναδέλφους του ανά την Ελλάδα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Ο καθένας, όσο μπορεί, όσο μικρό κι αν είναι μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει συνανθρώπους μας. Οι πράξεις αλληλεγγύης απέναντι σε οικογένειες που δεν έχουν ή που δεν τους φτάνουν, είναι πολύ σημαντικές σε εποχές περίεργες και δύσκολες» τόνισε.

Κι αν στα αισθήματα αποδοχής και συμπάθειας που γεννά η εν λόγω κίνηση δεν χωρά αμφισβήτηση. Όμως αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο και την αξία των μικρών καταστημάτων με το ανθρώπινο πρόσωπο, που αξίζει και εμείς με τη σειρά μας να υποστηρίζουμε έργοις…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.