Οι δημοσκοπησεις για την Περιφερεια καλα κρατουν

Της έκδοσης

Έχοντας μπει πλέον στην προεκλογική περίοδο, βλέπουμε να αναβιώνουν κανονικά όλες οι εθνικές μας προεκλογικές παραδόσεις, από τις περιοδείες, τις μεγάλες υποσχέσεις, τους υποψηφίους που γίνονται viral για τους λάθους λόγους, αλλά και την αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων.

Και μπορεί τα βλέμματα να επικεντρώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, όμως φαίνεται πως κάποιοι κρατούν το βλέμμα τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, μιας και οι εκλογές πλέον δεν απέχουν πολύ, σε εκλογικούς χρόνους.

Έτσι λοιπόν είδαμε ξανά στο διαδίκτυο να εμφανίζεται δημοσκόπηση για όλες τις περιφέρειες της χώρας, από την ίδια εταιρεία από την οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 6 μήνες, και στην οποία, να θυμίσουμε, οι αρνητικές κρίσεις για τον Περιφερειάρχη ήταν οι υψηλότερες από τους υπόλοιπους 12 συναδέρφους του, κάτι που είχε φέρει και μια αιχμηρή ανακοίνωση από την αντιπολιτευόμενη παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Η δημοσκόπηση ρωτάει όσους συμμετέχουν σε αυτή: πώς κρίνουν την θητεία του Περιφερειάρχη, αν θα τον ξαναψήφιζαν, αν η επίδοσή του θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές, αν θα πρέπει να υπάρχει όριο θητείας και αν θα πρέπει να εκφράζει το πρόσωπο του περιφερειάρχη πολιτικό φορέα ή να αναζητούνται ευρύτερες συνεργασίες.

Και αυτή η δημοσκόπηση καταλήγει με ερωτήσεις για τα μεγαλύτερα προβλήματα της Περιφέρειας και αν θα πρέπει η φορολογία να κατευθύνεται απευθείας στην Περιφέρεια, ερωτήσεις που είχαν απαντηθεί αρκετά ξεκάθαρα στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα της νέας, όχι τόσο για τα ακριβή ποσοστά, μιας και οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις μπορούν να έχουν μεγάλα περιθώρια λάθους, αλλά περισσότερο να πάρουμε μια ιδέα προς ποια κατεύθυνση κινείται το εκλογικό σώμα ενόψει των εκλογών. Ό,τι και να πούμε όμως, θα φανεί στην κάλπη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.