Ο λαος θα πληρωσει τα σπασμενα

Μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην οριακή πλειοψηφία της μιας έδρας καλείται να διαχειριστεί την κρίση που βιώνει η χώρα τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα που έχει ζήσει. Αυτή τη μία έδρα κατέχει ένας πρώην υπουργός, για τον οποίο το σύνολο της αντιπολίτευσης σχεδόν πιστεύει ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη που παραπαίει, όμηρος των εξελίξεων που προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία εφαρμόζοντας διάφορους τακτικισμούς, ακόμη και την παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Αντί της αλήθειας, η κυβέρνηση προτιμά την οδό της κατακραυγής.

Αντί να επιδιώκει την αποκάλυψη της αλήθειας επιδίδεται σε προσπάθειες συμψηφισμού, όπως στην περίπτωση της Siemens και καταλογισμού ευθυνών σε μονομερές πεδίο όπως και στην υπόθεση του πρώην υπουργού της κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

Και το χειρότερο απ’ όλα. Μια κυβέρνηση που εξαναγκάζει τους βουλευτές της να μην ψηφίσουν την παραπομπή του υπουργού, εκβιάζοντας με πρόωρες εκλογές. Στόχος της η παραγραφή και ίσως βέβαια όπως όλα δείχνουν προς τα εκεί οδηγείται η υπόθεση. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι ένοχοι δεν θα αποκαλυφθούν, η αλήθεια δεν θα γίνει γνωστή, τα αδικήματα θα παραγραφούν.

Για όλα αυτά είναι βέβαιοι. Και περισσότερο βέβαιοι είναι ότι είτε γίνουν είτε δεν γίνουν διπλές εκλογές θα κληθούν μετά τον Ιούνιο να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.