Νεο αστυνομικο σωμα

Μόνο γέλωτα προκαλούν οι εξαγγελίες του Υπουργού Δημόσιας τάξης για «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες» με ωράριο 7-3 για έξι ημέρες την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια μείωσης της εγκληματικότητας. Δηλαδή τις υπόλοιπες ώρες και την μία μέρα που απομένει οι πάσης φύσεως «εγκληματίες» μπορούν να δρουν ανενόχλητοι.

Πίσω όμως από το κωμικοτραγικό της υπόθεσης κρύβεται μία πραγματικότητα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Γιατί σήμερα η αστυνομία έχει φθάσει σ’ αυτό το σημείο; Δεν είναι η ίδια η αστυνομία που πριν χρόνια εξάρθρωσε την τρομοκρατία και συνέβαλε στην πετυχημένη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων; Γιατί σήμερα είναι διάχυτη η ανασφάλεια των πολιτών σ’ όλη τη χώρα και κατηγορείται η αστυνομία για απουσία; Τι ήταν αυτό που μεσολάβησε και φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση;

Σαφώς και η αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας είναι εμφανής και γι’ αυτό πρέπει να γίνει κάτι. Και βέβαια αυτό το κάτι δεν αφορά στη δημιουργία ενός νέου σώματος. Η κυβέρνηση δια του ίδιου του υπουργού δημόσιας τάξης πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που δημιουργεί η ανασφάλεια των πολιτών. Γιατί μη ξεχνάμε ότι η συμφιλίωση που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ αστυνομικών και πολιτών κινδυνεύει. Και κινδυνεύει από την έλλειψη πολιτικής πρωτοβουλίας.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.