Νεανικη εγκληματικοτητα

Έπρεπε ένας νέος να χάσει τη ζωή του για να ξεσηκωθούν φορείς και κόμματα κατά της βίας που ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Κανένας από τους υπεύθυνους φορείς δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ομαδικού χουλιγκανισμού, που εδώ και χρόνια έχει καλλιεργηθεί στη χώρα μας. Και έπρεπε να υπάρξει ένας νεκρός για να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις των αρμοδίων για τη νεανική παραβατικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Τα γεγονότα που συνέβησαν προχθές στην Αθήνα πρέπει να θορυβήσουν την ελληνική κοινωνία και πολιτεία. Το πρόβλημα της νεανικής παραβατικότητας είναι σύνθετο και έχει να κάνει όχι μόνο με τα κοινωνικά προβλήματα αλλά κυρίως με την ανοχή που μέχρι σήμερα έχουν δείξει οι αρμόδιοι.

Είναι υπεύθυνη η πολιτεία, η οποία εδώ και χρόνια περιορίζεται σε διακηρύξεις και σε ανακοινώσεις μέτρων. Είναι υπεύθυνοι οι παράγοντες των αθλητικών σωματείων που συγκροτούν ομάδες φιλάθλων που τις περισσότερες φορές μετατρέπονται σε καταστροφείς των αγωνιστικών χώρων. Και βέβαια είναι υπεύθυνα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καλλιεργούν τον φανατισμό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού της Πέμπτης είχε γίνει μέσα από κάποια έντυπα.

Εδώ και τώρα λοιπόν μέτρα… Μέτρα ουσιαστικά που θα χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του. Για να μην κλάψουμε και άλλους νεκρούς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.