Μια σπανια περιπτωση ομοθυμιας

Της έκδοσης

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, στην αδυναμία των πολιτικών εκπροσώπων της Ροδόπης να «σπρώξουν» προς την ίδια κατεύθυνση, όταν πρόκειται για θέματα της περιοχής, και πώς αυτή δυσχεραίνει οποιαδήποτε προσπάθεια για να γίνουν διεκδικήσεις ή να παρουσιαστούν τα ζητήματα που την αφορούν στην κεντρική κυβέρνηση.

Έτσι το γεγονός ότι 11 προσφυγικοί σύλλογοι από τη Ροδόπη όχι μόνο κατέβηκαν δια των εκπροσώπων τους στην Ελληνική Βουλή, αλλά είχαν και την ωριμότητα να θέσουν τα θέματα που τους απασχολούν σε ένα γενικό πλαίσιο για την στήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προσπάθειάς της διατήρησης των παραδόσεων, χωρίς να αναλώνονται ιδιαίτερα σε περιαυτολογίες, μας εξέπληξε ευχάριστα.

Μην μας παρεξηγήσετε, οι περισσότεροι παρουσίασαν τις δράσεις των συλλόγων τους, αλλά δεν έμειναν σε αυτές, δίνοντας μια γεύση από την προσφυγική εμπειρία, αλλά και από το έργο που γίνεται στην περιοχή.

Αυτή η προσέγγιση, θεωρούμε πως είναι πολύ πιο θετική από την αντιπαράθεση και την προσπάθεια της ανάδειξης του ενός βουλευτή ή άλλου πολιτευτή επάνω από τον άλλο, και ελπίζουμε, να βρει μιμητές στην πολιτική μας ελίτ.

Δεν το περιμένουμε, αλλά το ελπίζουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.