Με σημαιοφορους τους νεκρους εργατες…

Πρωτομαγιά. Μέρα, σύμβολο για τους εργάτες όπου Γης. Μέρα που γράφτηκε με αίμα στις σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος. Μέρα που προτρέπει σε ξεσηκωμό και μόνο με ξεσηκωμό μπορούμε να την τιμήσουμε όπως της πρέπει και να αναδείξουμε τον πραγματικό της χαρακτήρα, τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, την επικαιρότητα των συμβολισμών της Με σημαιοφόρους τους πρώτους νεκρούς εργάτες του Σικάγο αλλά και τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά που έδωσε τη ζωή του για το δικαίωμα στο αύριο.

H Πρωτομαγιά είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη ενώνουν τους αγώνες και τα αιτήματά τους για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι η μέρα που «η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της» στην πάλη της ενάντια στον καπιταλισμό. Σε ένα τέτοιο γιορτασμό ο καλύτερος τροφοδότης είναι οι αγώνες που έχουν δώσει οι εργάτες, η νεολαία, το αντικαπιταλιστικό κίνημα όλη την προηγούμενη περίοδο.

Την 1η Mάη οι εργαζόμενοι συνεχίζουν το αγώνα ενάντια στην μείωση των μισθών, στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στις απολύσεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ενάντια στην παράταση στο όριο συνταξιοδότησης, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Διαδηλώνουμε κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που κάθε φορά βάζει στο στόχαστρο πολίτες σε κάποιο σημείο της Γης, διαδηλώνουμε κατά των σχεδιασμών για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς του Ιράκ, της Κούβας, της Γιουγκοσλαβίας, στους Παλαιστίνιους…

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που το κίνημα του Σιάτλ, της Πράγας, της Γένοβα και της Bαρκελώνης θα ενώσει τα συνθήματα του «Oι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» με τη δύναμη της εργατικής τάξης που μπορεί να τα κάνει πράξη. Tο αντικαπιταλιστικό κίνημα βρέθηκε στην καρδιά όλων των αγώνων της περσινής χρονιάς ενάντια στον πόλεμο και την τρέλα της αγοράς και κινητοποιεί ήδη τα εκατομμύρια των εργατών που μπορούν να βάλουν τέρμα στη βαρβαρότητα που απλώνουν γύρω μας οι καπιταλιστές.

Ο τροχός της Ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει. Ακόμα και στη σημερινή εποχή, όπου παγκοσμιοποιείται η καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι εκρήξεις της αντίστασης σπάνε τη σιωπή που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του κεφάλαιου. Από την Παλαιστίνη μέχρι την Αργεντινή και από την Κολομβία μέχρι το Σιάτλ και τη Γένοβα, οι καταπιεσμένοι δείχνουν τα νύχια τους στους καταπιεστές. Μπορεί το αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης να μη διακρίνεται καθαρά μέσα από τους καπνούς των συγκρούσεων, όμως η Ιστορία δεν γράφεται με θεωρητικά σχήματα αλλά με την ανάπτυξη και την ωρίμανση των ταξικών μαχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.