Καλη χρονια

Σας αφήσαμε το 2022 και σας ξαναβρίσκουμε το 2023! Τι και αν μεσολάβησε μόλις ένα Σαββατοκύριακο τυπικά και ένα διήμερο ουσιαστικά από την τελευταία έκδοση του «ΠτΘ» που ήταν και φέτος επετειακή.

Ανάσα μπορεί να μην πήραμε, όπως και αρκετοί άλλοι, μιας και οι τελευταίες ημέρες κάθε έτους για τους ανθρώπους της ενημέρωσης συνεχίζουν να έχουν υποχρεώσεις, όπως δοξολογίες, πίτες, αναβίωση εθίμων κ.ο.κ. ωστόσο επανήλθαμε κανονικά στις θέσεις μας και κατ’ επέκταση στις επάλξεις της ενημέρωσής σας.

Με την ευχή η επικαιρότητα φέτος να είναι πλήρως διαφορετική από αυτήν του 2022 αν και το στίγμα μας το έδωσαν ήδη οι πολιτικοί του τόπου τούτου, υπό την ευρεία έννοια του όρου, με τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους, που «φώναζαν» εκλογές.

Όχι ότι πέσαμε από τα σύννεφα βεβαίως! Το είχαμε άλλωστε υπογραμμίσει και στο Πρωτοχρονιάτικο “editorial” μας γράφοντας πως το 2023 θα ακούσουμε τόσες υποσχέσεις όσες δεν ακούσαμε για τρία χρόνια.

Και η αρχή έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος μαζί με τις ευχές για το νέο έτος εξήγγειλε νωρίτερα από το αναμενόμενο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό μεταξύ άλλων… για να ακολουθήσουν και οι λοιποί «φερέλπιδες» πρωθυπουργοί.

Για εμάς το διήμερο αυτό «απουσίας» από την έντυπη έκδοση του «ΠτΘ» ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως προς το βασικό διακύβευμα του έτους που ξεκίνησε, και το οποίο δεν είναι άλλο από την πίστη ότι η πολυπόθητη αλλαγή ξεκινά από μέσα μας και κερδίζεται όταν διεκδικείται, ατομικά και πολύ περισσότερο συλλογικά.

Με μεγαλύτερη λοιπόν ευσυνειδησία, «νοιάξιμο», προβληματισμό και συμμετοχή είθε να αντιμετωπίσουμε ό,τι μέλλει γενέσθαι το 2023!

Με δυο υποδείγματα πολιτικής συμπεριφοράς  που αντλήσαμε από τη χρονιά που φεύγει, και η γενίκευση των οποίων ίσως σημάνει την αρχή  μιας νέας Ελλάδας. ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, με σχέδιο και ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ όμως από τους ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ποια είναι αυτά τα υποδείγματα:

  1. Η κίνηση «Στηρίζω» πολιτών-κατοίκων  του φημισμένου το πάλαι λιμανιού του Πόρτο Λάγος που δραστηριοποιήθηκαν  εφέτος και στήσανε με τη βοήθεια του Δήμου Αβδήρων το «Χωριό των Θαυμάτων» με πλουσιότατο πρόγραμμα, κυρίως όμως εκφράζοντας στην πράξη την επιθυμία τους το πανέμορφο Πόρτο Λάγος ως οικισμός  να ζωντανέψει.
  2. Τη στάση των πρ. εργαζομένων στο κλειστό εργοστάσιο της Shelman, που περιφρούρησαν εννέα περίπου χρόνια από την αδρανοποίησή του τις υποδομές του, με σπάνιο αίσθημα ευθύνης. Συμπεριφορά τελείως ασυνήθης στα δεδομένα της χώρας, από εκπροσώπους της εργατικής τάξης που τα τελευταία χρόνια καταγγέλλονται, συνήθως, ως άπληστοι και βολεψάκηδες συνδικαλιστές, υπεύθυνοι ακόμη και για  την τελευταία οικονομική κρίση!!!Μοναδικά υπεύθυνοι εργαζόμενοι  οι εργαζόμενοι της Shelman στους οποίους και ευελπιστούμε για την καλή επανέναρξη των εργασιών του εργοστασίου, ανεξαρτήτως προθέσεων που υποκρύπτονται ή λανθάνουν από τους τωρινούς ιδιοκτήτες,  μια και σ’ αυτή τη χώρα που μας λένε ότι αναπτύσσεται τάχιστα η μόνη αλήθεια είναι ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι το πλέον δυσθεώρητο δικαίωμα, κι ας είναι μη διαπραγματεύσιμο ως πρωταρχικό για την αξιοπρέπεια του ατόμου ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Δυο υποδείγματα πολιτικής αυτενέργειας των πολιτών σαφή και διαυγή σε μια πολιτεία που παραπαίει βυθισμένη στην επικοινωνία, την έλλειψη αλήθειας, την απόσταση των ιθυνόντων από την πραγματική ζωή.

Καλή χρονιά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.