Ημουν και εγω στο ISOBOX

Της Έκδοσης

Κατακλυστήκαμε και εμείς, ως δημοσιογραφούντες, και οι αναγνώστες μας κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου από ανακοινώσεις, σχόλια και φωτογραφίες του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Παρασκευής δια στόματος του Νίκου Χαρδαλιά που έδωσε «τέλος» στο πιλοτικό άνοιγμα του Σταθμού που προ ημερών πανηγυρίσαμε.

Και ορθώς πανηγυρίσαμε και ως κοινωνία αν αναλογιστεί κανείς τι συνεπάγεται η οδική αυτή αρτηρία για την οικονομία, και όχι μόνο του τόπου. Το γράφαμε τότε και εμείς, το έγραφαν πολύ περισσότερο και οι αναγνώστες το «ας ελπίσουμε να παραμείνει ανοιχτή» είτε λόγω του πρόσφατου κακού παρελθόντος (βλέπετε περσινό Καλοκαίρι) είτε λόγω της εκ νέου επιβεβαιωμένης άγνοιας των πολιτικών «του κέντρου» περί της ύπαρξης και της σημασίας της Νυμφαίας, όχι μόνο για την ΠΑΜ-Θ αλλά ευρύτερα για τον οδικό τουρισμό της χώρας.

Σαν να ξέραμε αλλά δεν θέλαμε να το σκεφτούμε…την επανάληψη των περσινών που όμως είτε το λέγαμε είτε δεν το λέγαμε έγινε πραγματικότητα.

Τι και αν σε λίγα εικοσιτετράωρα η Νυμφαία ανοίξει εκ νέου; Με τον φόβο θα μείνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού της επανάληψης και των ακυρώσεων που ήδη «έπεσαν».

Το παρελθόν επαναλαμβάνεται δίχως από ό,τι φαίνεται να μαθαίνουμε και στο επίπεδο της πρόληψης. Διότι για να μην έχεις τις αντιδράσεις που είδαμε και γενικότερα τον καταιγισμό ανακοινώσεων και επισκέψεων στον Μεθοριακό σταθμό, πολιτικών και μη εκπροσώπων μας  ―που τόση κίνηση ανάθεμα αν έχει ματαδεί το σημείο, πλην των εγκαινίων― θα έπρεπε να φροντίσουμε συλλογικά το πρόβλημα να μην υπάρχει.

Σαφείς οι προθέσεις όλων, άλλωστε νομίζουμε πως ουδείς και κυρίως οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι και οι εκπρόσωποι των φορέων θα επιθυμούσαν για οποιαδήποτε λόγο το κλείσιμο της διόδου, δεδομένου ότι σε αυτούς επιρρίπτονται οι ευθύνες: τόσο του κλεισίματος όσο και της επαναλειτουργίας κατόπιν εορτής.

Η συνεννόηση όμως και η συνεργασία, η συνειδητή και ειλικρινής ως προς τον βασικό στόχο που δεν θα έπρεπε να είναι άλλος από το όφελος όλης της κοινωνίας, δεν είναι μόνο ζήτημα προθέσεων αλλά και πράξεων που εκκινούν όχι από το συλλογικό και όχι το ατομικό.

Άλλωστε και το δεύτερο, όχι απλά δεν είναι κατακριτέο, αλλά ίσα ίσα και θεμιτό για εκείνους που μπαίνουν «μπροστά», τους κάθε λογής εκπροσώπους μας, και κάνουν όντως πράξη αυτό για το οποίο ψηφίστηκαν. Πριν γίνει το «κακό»… άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός «από τη ζημιά κέρδος δεν βγαίνει». Το ίδιο ισχύει και στην προκείμενη περίπτωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.