Η πολη εχει μνημη

Της έκδοσης

Με ιδιαίτερη χαρά έγινε αποδεκτή η είδηση των παρεμβάσεων που επίκεινται σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον «ΠτΘ» να γίνουν στο Ίδρυμα Παπανικολάου για την αποκατάσταση της εξωτερικής  του όψης.

Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας  που πολλάκις έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο και αναδειχθεί από  τα τοπικά ΜΜΕ, που επιτέλους φαίνεται πως θα απαντηθεί.

Μια πολύ αισιόδοξη ταυτόχρονα ανταπόκριση των πολιτών στην είδηση τόσο σε δημόσια όσο και σε «προσωπικά» σχόλια που δεχτήκαμε στα οποία επεσήμαναν την αναγκαιότητα της παρέμβασης τόσο λόγω της ιστορικής αξίας του κτιρίου αλλά και του προσώπου αυτού καθ’ αυτού που το δώρισε στην πόλη όσο και για τις μνήμες που ακόμα και νεότεροι ηλικιακά Κομοτηναίοι, και όχι μόνο, έχουμε και διατηρούμε από τις «χρυσές» από άποψη χρήσης του κτιρίου που κάποτε γέμιζε από ζωή και εκδηλώσεις, όντας το κεντρικό πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας.

Και είθε να ξαναγίνει, εφόσον και οι συνθήκες, απουσία της πανδημίας το επιτρέψουν, γεγονός για το οποίο βεβαίως απαιτούνται ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις και στο εσωτερικό του που κρύβει αρχειακούς θησαυρούς.

Ένα βήμα την φορά ωστόσο  είναι καλύτερο από την πλήρη ακινησία, επομένως αναμένουμε, με την αισιόδοξη υπενθύμιση ότι η πόλη και οι πολίτες της έχουν μνήμη.

Αν μη τι άλλο αισιόδοξο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.