Η ελληνικη οικονομια

Οικονομία και ανεργία αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους Έλληνες σύμφωνα με τη Metron Analysis. Ακολουθούν η ακρίβεια και το συνταξιοδοτικό ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η υγεία. Φαίνεται πως «το πάνω απ’ όλα υγεία» έπαψε να αποτελεί το κυρίαρχο θέμα για τον Έλληνα, που βλέπει τα οικονομικά του συνεχώς να συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να οδηγείται στο δανεισμό.

Είναι γνωστό ότι το 2006 το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών της ελληνικής οικονομίας μέσα σε δύο χρόνια υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε το αστρονομικό ποσό των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και ευτυχώς βέβαια που χρησιμοποιούμε το ευρώ και όχι τη δραχμή και δεν είχαμε παρατράγουδα.

Επίσης είναι γνωστό ότι η ελληνική αγορά κινείται με δανεικά. Οι Έλληνες ξοδεύουν χάρη στα δάνεια και στις κάρτες.

Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Κάποια στιγμή θα πρέπει και η Ελλάδα να σοβαρευτεί και κυρίως η κυβέρνησή της. Γιατί μπορεί να προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις, όμως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι ορατή.

Οι βιομηχανίες στη Βόρεια Ελλάδα κλείνουν, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, όπως και ο δανεισμός και οι μόνες που ευημερούν είναι οι τράπεζες.

Δυστυχώς…


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.