Η αγωνια του πολιτη πριν απο το αυστηρο lockdown

Της Έκδοσης

Με… κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν πολλοί, και από την περιοχή μας, τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά το βράδυ της Πέμπτης, για να μάθουν πού θα εφαρμοστούν τα αυστηρότερα lockdown λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά ήταν μόνο οι τρείς Δήμοι της Δυτικής Αττικής, όμως είναι αλήθεια πως πολλοί, και στη Ροδόπη αγωνιούσαν, όταν ξεκίνησε να μιλά ο Υφυπουργός.

Η αλήθεια είναι πως οι παρατεταμένοι περιορισμοί, έχουν δημιουργήσει όχι μόνο οικονομικά προβλήματα στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από αυτούς, αλλά και κόπωση στον κόσμο. Και το θέμα είναι πως αυτή η κόπωση, συνεχιζόμενη, στο τέλος θα έχει άσχημα αποτελέσματα, όπως και αν αυτά εκδηλωθούν.

Άλλωστε η ισχυρότερη αστυνόμευση, την οποία πολλοί ζητούν, μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι ενός σημείου, και φαίνεται και από άλλες χώρες της Ευρώπης, που τόσο οι πολίτες όσο και οι αστυνομικοί έχουν μια άλλη, πιο αυστηρή προσέγγιση στην τήρηση των νόμων, πάλι έχουν εξάρσεις και μη τήρηση των μέτρων.

Δυστυχώς λύση, πέρα από την υπομονή, δεν φαίνεται να υπάρχει, παρά μόνο να αγωνιούμε αν σήμερα θα ανακοινωθούν τα αυστηρότερα μέτρα, θα κλείσουν και οι λίγες επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν, και αν γενικότερα θα πρέπει να μείνουμε μέσα. Με την έναρξη δε του εμβολιασμού στο τέλος του Δεκεμβρίου, και τις πρώτες δόσεις του εμβολίου να μην φαίνεται πως είναι πολλές, μάλλον θα χρειαστεί να κάνουμε ακόμα αρκετή υπομονή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.