Φορτηγα στην πλατεια; Μονο 7 με 10 το πρωι!

Εικόνες σαν την επισυναπτόμενη, όχι μόνο με οχήματα χρηματαποστολών, αλλά με πάσης φύσεως ογκωδών ή μικρότερων φορτηγών που μεταφέρουν προμήθειες για τα καταστήματα, είναι καθημερινές στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Αυτό που συχνά επικαλούνται οι οδηγοί είναι η αναγκαιότητα προμήθειας των καταστημάτων των παρακείμενων ειδών. Αυτό που τους διαφεύγει βέβαια ή ενδεχομένως ξεχνούν έντεχνα να αναφέρουν είναι ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του δήμου Κομοτηνής οι προμήθειες, άρα και η διέλευση από σημεία της πλατείας, επιτρέπονται αυστηρά από τις 7 έως τις 10 το πρωί. Για την τήρηση του παραπάνω ωραρίου πρώτος αρμόδιος είναι φυσικά η Τροχαία Κομοτηνής, η οποία οφείλει να αντιμετωπίζει με τη δέουσα αυστηρότητα παραβατικές συμπεριφορές αυτής της μορφής. Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, καλό είναι και οι ίδιοι οι επαγγελματίες της πλατείας- ορισμένοι εκ των οποίων συχνά δυσανασχετούν και διαμαρτύρονται για άλλα παραβατικά ή εν γένει προβληματικά φαινόμενα- να προγραμματίζουν ορθότερα τις προμήθειές τους, ώστε να αποφεύγεται η κίνηση βαρέων οχημάτων πάνω στην πλατεία σε προχωρημένες ώρες, πέραν της δεκάτης πρωινής.
 
Υ.Γ.: Μπορεί η περιγραφείσα συμπεριφορά να προκαλεί εύλογη αγανάκτηση στις τάξεις των διερχόμενων πεζών, όμως όσοι έτυχε να περνούν από την πλατεία χθες, γύρω στις 12 το μεσημέρι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ευτράπελο σκηνικό. Οι οδηγοί του εικονιζόμενου οχήματος, εισερχόμενοι από τη βόρεια πλευρά της πλατείας και διασχίζοντάς την μέχρι το κέντρο περίπου, είχαν την ατυχία να βρουν στο δρόμο τους δύο ηλικιωμένες κυρίες, οι οποίες κινούνταν με εξαιρετική βραδύτητα. Συνεπεία αυτού-το λες και θεία δίκη- το όχημα αναγκάστηκε για αρκετά μέτρα να κινείται σημειωτόν πίσω από τις δύο γυναίκες. Το μικρό αυτό πάθημα των οδηγών έκανε αρκετούς διερχόμενους να μειδιάσουν και να επιδοθούν σε σαρκαστικά σχόλια.
Πέρα βέβαια από τα όποια ευτράπελα αυτής της μορφής, το σίγουρο είναι πως το όλο θέμα χρίζει σοβαρής αντιμετώπισης από τους εμπλεκόμενους, καθώς δε θέλει πολύ για να συμβεί το κακό σε έναν χώρο τόσο πολυσύχναστο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.