Ενα τραγουδι για τα θυματα των Τεμπων απο την Ξανθη

Της έκδοσης

Το γράψαμε ξανά, στο πρόσφατο παρελθόν, πως το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά μιας ή και περισσότερων γενεών, νέων σε κάθε περίπτωση, για τις οποίες η κοινωνία μας είχε ήδη προλάβει να τους προσδώσει χαρακτηρισμούς όπως η «γενιά της παραίτησης».

Οι νέοι και οι νέες μας, φοιτητές, μαθητές, ανήλικοι και ενήλικοι στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους, βγήκαν στους δρόμους και διατράνωσαν με κάθε τρόπο και από κάθε «μέσο» την οργή, την αγανάκτηση, το σοκ και την θλίψη τους για τους νεκρούς συνομήλικους τους και όχι μόνο. Το είδαμε άλλωστε και στην Κομοτηνή.

Η ενεργοποίησή τους αυτή όπως είχαμε γράψει κατά την άποψή μας έχει ήδη αφήσει μια μεγάλη παρακαταθήκη και για τους ίδιους και για εμάς ως κοινωνία συνολικά.  Δεν έχει παύσει και ελπίζουμε πως δεν θα παύσει, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά, με τα αποτελέσματα της έμπνευσης που μεταξύ άλλων το τραγικό αυτό γεγονός τους γέννησε.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αναρτήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα στο youtube από την 16χρονη μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης η οποία μελοποίησε στίχους αφιερωμένους στα θύματα των Τεμπών με τίτλο «μαμά θυμάμαι» και το οποίο ήδη έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Βαθιά συγκινητικό, πολύ δε περισσότερο για το γεγονός ότι προέρχεται από τα χέρια, την ψυχή και το ταλέντο μιας 16χρονης συντοπίτισσάς μας, η οποία επιμελείται επίσης και το βίντεο όπου μεταξύ άλλων «πρωταγωνιστεί» ο σταθμός της Ξάνθης.

Εύγε!

Υ.Γ.: Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.