Ευφροσυνα μιας ουτοπιας που μπορει να γινει πραξη

Της έκδοσης

Μπορεί η επικαιρότητα άλλως να επιτάσσει, όμως από τα πλέον ευφρόσυνα των ημερών  θεωρούμε πως ήταν η κυνοφιλική δράση που έλαβε χώρα στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Μία δράση που όπως πληροφορούμαστε εμπνεύστηκαν και έδωσαν και την ψυχή τους για την υλοποίησή της, εκτός από τη διοίκηση και εκπαιδευτικοί του σχολείου, όπως ο κ. Θοδωρής Καρκατσέλης.  Αλλά και έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές του σχολείου.

Ακούμε συχνά για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση κοινωνικών παθογενειών. Επειδή όμως στη χώρα μας από τη διαπίστωση, τη διατύπωση και τελικά την εφαρμογή μπορεί να περάσουν χρόνια και χρόνια, μόνο να χαιρόμαστε μπορούμε όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο να γίνεται πράξη.

Νομίζουμε άλλωστε πως το κακό παράγινε με τις εγκαταλείψεις ζώων και δυστυχώς με τους βασανισμούς ή τις θανατώσεις. Αν θέλουμε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν στο μέλλον έτσι που να μην φαντάζει ουτοπία να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα συντροφιάς, τότε η σωστή εκπαίδευση είναι μονόδρομος.

Ελπιδοφόρα και ευφρόσυνα τα όσα έγιναν λοιπόν στο 4ο Γυμνάσιο, και πρόκειται να συμβούν και σε άλλα σχολεία της πόλης. Με την ευχή τέτοιου είδους ενημερώσεις (ή ακόμα και με μεγαλύτερη εμβάθυνση και θεματολογική επέκταση) να αποκτήσουν σταθερό χαρακτήρα στο πέρασμα των χρόνων και να μην γίνονται άπαξ…  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.