Εμπειρια Ζωης: Ταξιδεψε τωρα και εσυ Σιδηροδρομικως απο Κομοτηνη προς Θεσσαλονικη και Αθηνα η και αντιστροφα! Μπορεις!

Με αφορμή δημοσιεύματα των ΜΜΕ για την επαναλειτουργία των επιβατικών τρένων στο  σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη σχεδόν μετά από 3,5 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» νομίζω πως θα ήταν ευκαιρία να δούμε εάν και πόσο αυτό βελτιώνει και τους χρόνους μετακίνησης από και προς την περιοχή μας.

Δείτε λοιπόν πόσες ώρες θα χρειαστεί ένας πολίτης να φτάσει στον προορισμό του  αν επιλέξει να ταξιδέψει σιδηροδρομικώς από την πόλη της Κομοτηνής προς την Θεσσαλονίκη αλλά και προς την Αθήνα σύμφωνα πάντα με τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν μόλις την 14 Δεκ 2023 από  την Hellenic Train .     

Ανακοίνωση Hellenic Train 14 Δεκ 2023:

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, επανακυκλοφορούν επιπλέον σιδηροδρομικά επιβατικά δρομολόγια στο δίκτυο και επέρχονται τροποποιήσεις και μεταβολές σε δρομολόγια ορισμένων γραμμών:

Συγκεκριμένα στα τμήματα:

Καταργούνται τα δρομολόγια 882/887.

  • Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα

Νέα δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σέρρες και τοπική εξυπηρέτηση με λεωφορείο στο τμήμα Σέρρες – Δράμα

  • Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

Κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1682/1683.

  • Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη

Νέα δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη

Για Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

Δείτε λοιπόν από το νέο επίσημο συνημμένο πρόγραμμα δρομολογίων της Hellenic Train ποιο είναι το δρομολόγιο που πρέπει να ακολουθηθεί (αν κάποιος το τολμήσει) προκειμένου να ταξιδέψει με τρένο από Δευτέρα 18 Δεκ 2023.

Από Κομοτηνή  στη Θεσσαλονίκη,  Δευτέρα 18 Δεκ 2023:

Κομοτηνή -Ξάνθη (Προαστιακός) αναχ.07:07 π.μ.  άφιξη 07:42 π.μ.

Ξάνθη    –  Δράμα (Λεωφορείο)    αναχ.09:30 π.μ.  άφιξη 11:30 π.μ. 

Δράμα – Θεσσαλονίκη(Προαστιακός) αναχ.17:07 μ.μ.  άφιξη 21:16 μ.μ.  

Συνολικός χρόνος δρομολογίου14 ώρες και 09 λεπτά.

Αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε προς την Αθήνα λόγω του ακατάλληλου της ώρας άφιξης μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης (21:16 μ.μ)  θα δείτε πως θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε οπωσδήποτε, αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση προς Αθήνα.

Την επομένη λοιπόν με το καλό πρωί πρωί και χωρίς καθυστερήσεις σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρόγραμμα ξεκινάμε για Αθήνα.

Από Θεσσαλονίκη -Αθήνα,  Τρίτη 19 Δεκ 2023:

Θεσσαλονίκη -Αθήνα  αναχ.07:04 π.μ.  άφιξη 11:58 π.μ.

Σύνολο Δρομολογίου μόνο 4 ωρες και 53 λεπτά.

Συνολικός χρόνος Ταξιδιού  Κομοτηνή -Αθήνα επιβιβαζόμενος σε διάφορα  μεταφορικά μέσα και αναμονές 19 ώρες και 02 λεπτά.

Συνολικός χρόνος Ταξιδιού (ταλαιπωρίας) λαμβάνοντας υπόψη την ώρα αναχώρησης από Κομοτηνή την Δευτέρα 18 Δεκ 2023 στις 07:07 π.μ έως και την άφιξη στην Αθήνα την Τρίτη 19 Δεκ 2023 στις 11:58 π.μ. (πάντα χωρίς άλλες καθυστερήσεις) είναι μόνο 28 ώρες και 49 λεπτά! 

Δεν είναι όμως και τόσο άσχημα τα πράγματα. Αν το δούμε από άλλη οπτική γωνία και φυσικά γίνουν και κάποιες αναγκαίες προσθήκες στο πρόγραμμα.

Αφού λοιπόν μας δίνεται αυτή η δυνατότητα να ταξιδέψουμε τώρα αυτές τις γιορτινές μέρες του 2023  μόνο σε 28 ώρες και 49 λεπτά (έτσι οργανωμένα με πρόγραμμα και χρόνους) σιδηροδρομικώς από την Κομοτηνή έως και την Αθήνα δεν θα έπρεπε (λέω εγώ τώρα) να μεριμνήσει η εταιρεία για κάποιες έξτρα υπηρεσίες που είναι αναγκαίες;

α. Όπως αυτή της αναγκαίας διανυκτέρευσης σε Ξενοδοχείο  στην πόλη της  Θεσσαλονίκης (για να μην ταλαιπωρηθούμε) αφού θα πρέπει υποχρεωτικά να διανυκτερεύσουμε;

β. Η της εξεύρεσης συμβεβλημένων με την εταιρία καταστημάτων εστίασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και της Δράμας για λήψη Πρωινού, Μεσημεριανού και Βραδινού γεύματος αναλαμβάνοντας φυσικά και τα σχετικά έξοδα;  Έτσι ναι τότε θα μπορούσαμε να το δούμε και σαν εκδρομή!

Καλό θα ήταν να θυμηθούμε εδώ και κάποια ιστορικά στοιχεία σύμφωνα με την Wikipedia: 

Η Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης είναι μια ελληνική υπεραστική σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με την Αλεξανδρούπολη. Η γραμμή ξεκίνησε να λειτουργεί το 1896, ως προέκταση της υπάρχουσας γραμμής από την Κωνσταντινούπολη προς την Κεντρική Μακεδονία. Δείτε λοιπόν πόσο έχει βελτιωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση της Ροδόπης αλλά και όλης της Θράκης με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα -Θεσσαλονίκη) μετά από 127 χρόνια λειτουργίας.

Κλείνοντας θα ήθελα να προτείνω στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών, η οποία ταξίδεψε από Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη (παρουσία τηλεοπτικών ΜΜΕ) να επισκεφθεί και την περιοχή μας σιδηροδρομικώς προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το μέγεθος του προβλήματος που βιώνει ο τόπος μας εδώ και χρόνια. Άλλωστε είναι ένα ταξίδι μόνο 28 ωρών και 49 λεπτών!

*Ο Γιώργος Καρακωστίδης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κρυονερίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.