Διαψευση

Εκπτώσεις κάνουν, προσφορές κάνουν, δόσεις επίσης, κάρτες δίνουν, λεφτά δεν δίνουν όμως. Θλίψη και απογοητευτικά νέα για τον μεσαίο και μέσο επιχειρηματία που αν και είδε την κατάσταση να βελτιώνεται μηδαμινά λίγο μετά τα Χριστούγεννα, πάλι δεν εμπνέει αισιοδοξία. Αυτά για τους τζίρους, γιατί για προσλήψεις και … επέκταση με ανοίγματα ούτε λόγος!

 

Έτσι η μείωση ρευστότητας κάνει φαύλο κύκλο. Ακούστε πόσο ωμά και τραγικά περιγράφει την κατάσταση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MARC που πραγματοποιεί έρευνα μαζί με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων: «Αρκετές από τις επιχειρήσεις έχουν κάψει ότι λίπος είχαν και τώρα προχωρούν σε απολύσεις ή λουκέτα τρώγοντας πλέον από τις σάρκες τους».

 

Τα λουκέτα είναι καθημερινά και στην πόλη μας και όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες περιορίζονται σε μικρότερους χώρους ή περιορίζουν τη γκάμα των προϊόντων.
Και μετά έρχεται ο κίνδυνος για απώλεια θέσεων απασχόλησης, κι άλλων… Όσο και να προχωρούν σε μειώσεις ωρών ή ημερών απασχόλησης, οι επιχειρήσεις συχνά αδυνατούν να καλύψουν και τις βασικές τους υποχρεώσεις σε ΙΚΑ, εφορία, δάνεια.
Καλά ας μη μιλήσουμε για τραπεζική χρηματοδότηση, με το σταγονόμετρο κι αυτή.

 

Αυτό όμως που θα έπρεπε να ανησυχεί τους κυβερνώντες είναι ότι τελικά δεν έγινε μάλλον αυτό που φαντάστηκε ο πρωθυπουργός και είπε και στο υπουργικό συμβούλιο, να εμπνεύσει ελπίδα και αλλαγή στον κόσμο.
Διότι μια κατάσταση σήμερα είναι έτσι, αύριο αλλιώς, η πληγή στην κρίση των πολιτών ως προς τη διακυβέρνηση του τόπου του είναι όμως μεγάλη.
Ιδού: Το 41,3% των επιχειρηματιών εκτιμούν λέει ότι δεν θα αποφύγουμε και δεν θα αποφύγουν κι αυτοί τη χρεοκοπία.
Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.