Αναπτυξη στην καταψυξη

Ένας φίλος μας έμεινε τελικά μόνο κι αυτός είναι ο καιρός. Ακόμη και με αέρηδες η θερμοκρασία δεν λέει να πέσει δραματικά αν και κοντά είναι και η αλλαγή, αν κάνουμε ημερολογιακό υπολογισμό των εποχών. Τόσο καιρό με ήλιο και τώρα με άνεμο σκέφτομαι πώς γίνεται να μην εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα. Γιατί μπορεί να μας ζηλεύουν για την καλοκαιριά που αυξάνει τις ορμόνες της χαράς και μας κάνει να χαμογελάμε που και που, σε πείσμα της τρόικας και των περικοπών, αλλά από την άλλη μας κοροϊδεύουν προφανώς κιόλας που τόσα χρόνια με συνθήκες καλοκαιριού και δεν αναπτύξαμε την πράσινη και οικονομική… ανάπτυξη μέσω των δύο αυτών μορφών ενέργειας.

 

Και να ταν μόνον αυτό. Σαν σήριαλ που θέλει να αποπροσανατολίσει τους τηλεθεατές ο καιρός της μεγάλης κρίσης μας παίρνει το νου από οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανάπτυξης και ο αναπτυξιακός προχωρά και θα προχωρήσει από ό,τι φαίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, μέχρι που άρχισαν πάλι τα σενάρια για εκλογές την άνοιξη! Πάλι δεν προλαβαίνουμε. Η πρόβλεψη είναι σαφώς να ψηφιστεί μέχρι τέλος του 2010. Πότε όμως θα μπορείς να καταθέσεις πρόταση για έγκριση; Στο τέλος του 2011;

 

Καλές οι εξειδικευμένες οικονομικές αναλύσεις για το πώς και το γιατί και το μετά από μία ενδεχόμενη πτώχευση, αλλά το μόνο που κάνουν στον απλό πολίτη είναι να τον ωθούν να σηκώνει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Φαϊ στο πιάτο δεν φέρνουν αν δεν υπάρξει ανάπτυξη επί της ουσίας.

 

«Ο αναπτυξιακός νόμος δεν είναι πανάκεια στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα για αυτό και παράλληλα δρομολογούμε και άλλες πρωτοβουλίες για να ενισχύσουμε το επενδυτικό περιβάλλον» τόνισε ο ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας.
Σωστός, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάτι θα προχωρήσει ή ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την απορρόφηση των δόσεων της χρηματικής βοήθειας;
Η ανάπτυξη στην κατάψυξη σε πείσμα του καιρού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.