Αλλος ενας χρονος χαμενος

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2007 που ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ουσιαστικά για πεντέμισι χρόνια διοικεί την Ελλάδα. Και μπορεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να επαίρονται για το μεταρρυθμιστικό τους έργο, το οποίο σημειωτέον συνεχίζουν, ουσιαστικά όμως δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για την αύξηση της ανεργίας. Δεν μπορεί να επαίρεται για την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν φθάσει πλέον στα όριά τους.

Η Παιδεία αποτελεί μια ανοιχτή πληγή στην ελληνική κοινωνία. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις, αλλά μπαλώματα. Οι αγρότες έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Η ακρίβεια έχει εξοντώσει το καταναλωτικό κοινό. Οι φτωχοί έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι άστεγοι επίσης. Τα νοσοκομεία πάνε από το κακό στο χειρότερο. Σκάνδαλα, παρανομίες, μίζες, ψέματα, υποκρισία. Αυτό κατανοεί ο ελληνικός λαός παρακολουθώντας τις ειδήσεις

Το μόνο που απέμεινε είναι τα παχιά λόγια, η επανάληψη των υποσχέσεων, η υποκλοπή της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού που υποφέρει από την ακρίβεια, την καθήλωση των μισθών και των ημερομισθίων, την ανασφάλεια, ενώ παραμένει κυριολεκτικά θεατής των παρανομιών και των σκανδάλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Υποσχέσεις που έμειναν απλώς στα χαρτιά και οι οποίες ειπώθηκαν απλά και μόνο για να κερδηθεί η ψήφος του λαού. Και ένας πρωθυπουργός που δυστυχώς έχει μονίμως κλεισμένα τα αυτιά του και δεν μπορεί να ακούσει και να αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.