Αυξησεις φωτια στις αντικειμενικες

Νέα ευθεία επίθεση στο πανταχόθεν βαλλόμενο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας συνιστούν οι νέες αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και θα ισχύσουν από 1/3/2007.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ήπια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Πρόκειται όμως για αυξήσεις – φωτιά, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις φόρου, είτε πρόκειται για μεταβιβάσεις ακινήτων, είτε ακόμα για τις περιπτώσεις των κληρονομιών, των γονικών παροχών και των δωρεών.

Βέβαια λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι δεν σχεδιάζει να φορτώσει με νέους φόρους τον ελληνικό λαό, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις η υπόσχεση αυτή ξεχάστηκε και η κυβέρνηση προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, που, όπως είναι γνωστό προκαλούν και άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις.

Όλα αυτά όμως ελάχιστα απασχολούν την κυβέρνηση, η οποία εκείνο που έχει αποδείξει από τη μέρα που ανέλαβε την εξουσία είναι ότι θεωρεί την έμμεση φορολογία σαν τον ασφαλέστερο τρόπο ενίσχυσης των δημοσιονομικών εσόδων και κάλυψης των κενών που η αναποτελεσματική πολιτική της δημιουργεί σε όλους τους τομείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.