Το μπαχαλο της ΝΔ και οι επιπτωσεις στην περιφερεια Ανατολικης Μακεδονιας-Θρακης

Για άλλη μια φορά το "γραφείο – φάντασμα" αναδεικνύει τον ανύπαρκτο ρόλο της περιφέρειας στις Βρυξέλλες

Μελετώντας το προσχέδιο πορίσματος για την ανάπτυξη της Θράκης (αφορά τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας), διαβάζω το εξής:

5ος Άξονας: Διαπεριφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία: η Θράκη ως brand name

-Δημιουργία παραρτήματος/γραφείου διασύνδεσης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης στις Βρυξέλλες για την καλύτερη και ενεργή εκπροσώπηση και συντονισμό τοπικών δράσεων και διαλόγου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πριν από ένα χρόνο, ο Παρατηρητής Θράκης είχε ένα δημοσίευμα (https://www.paratiritis-news.gr/news/perimenontas-apotelesmata-apo-to-grafeio-tis-perifereias-amth-stis-vryxelles/?fbclid=IwAR1gHitLtCDsnptLm6MtUVa_MUUOGyN7d74ySXu7j7b3bL1fPSn3_UK33Zw) σχετικά με συζήτηση που έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα του γραφείου – που είναι υπαρκτό ως οντότητα μιας και είναι ιδιόκτητο εδώ και πολλά χρόνια από την Περιφέρεια αλλά χωρίς απολύτως κανένα απολογισμό δράσης – και εδώ και δυο χρόνια είναι και πλαισιωμένο από “γαλάζια παιδιά”.

Προκύπτουν λοιπόν αρκετά ερωτήματα:

– Θα γίνει κάποια στιγμή απολογισμός δράσης και εξόδων αυτού του γραφείου-φάντασμα και να ενημερωθούν οι πολίτες;

– Γιατί οι βουλευτές της ΝΔ δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη του και προτείνουν την ίδρυση ενός νέου γραφείου;

– Μέχρι πότε η περιφερειακή πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θα ξοδεύει λεφτά χωρίς αντίκτυπο;

ΥΣΤ 1. Άραγε τα έχουν βρει εκεί στη περιφερειακή αρχή για την ύπαρξη αυτού του γραφείου; Πριν ένα χρόνο το ΚΙΝΑΛ που συμμετέχει στην περιφερειακή πλειοψηφία δεν στήριζε την ύπαρξη του γραφείου

ΥΣΤ 2. Ο χάρτης της περιφέρειας ΑΜ/Θ συμπεριλαμβάνει και την Ανατολική Μακεδονία, ας το λάβουν υπόψιν τους τα μέλη της επιτροπής από τη ΝΔ.

*Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης είναι Οικονομολόγος-Διεθνολόγος, Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.