Πολιτιστικο δεκαημερο στο ΤΕΙ Καβαλας

Για 18η χρονιά την Παρασκευή που μας πέρασε ξεκίνησε το πολιτιστικό δεκαήμερο στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας, ένα κατά βάση μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 10 ημερών στο ανοιχτό αμφιθέατρο του ιδρύματος.Το φεστιβάλ αυτό, διοργανώνεται από την ανεξάρτητη ομάδα πολιτιστικού δεκαημέρου του Τ.Ε.Ι, που αποτελείται από σπουδαστές και όποιον άλλο είναι πρόθυμος να ασχοληθεί και με την πάροδο των χρόνων ανανεώνεται. Η ομάδα αυτή αλλά και το φεστιβάλ, δεν έχουν καμιά σχέση με τις πολιτικές παρατάξεις που υπάρχουν στο χώρο του Τ.Ε.Ι, δεν αποτελεί δηλαδή κάποια πολιτική οργάνωση αλλά μια ομάδα ανθρώπων με κοινές απόψεις για το το δικαίωμα στην διασκέδαση. Ένα δικαίωμα που με την μανιώδη εξέλιξη της εποχής και των ρυθμών ζωής, ολοένα και εμπορευματοποιείται χάρη στις επιχειρήσεις και την μουσική βιομηχανία που έχει στηθεί εξ ολοκλήρου πάνω του.

 

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι οι φαντασμαγορικές συναυλίες, οι καλλιτέχνες-στάρς, τα πανάκριβα εισιτήρια, οι σεκιουριτάδες, οι χορηγοί και άλλα τόσα που αντικρίζουμε τις περισσότερες φορές που επιλέγουμε να παρακολουθήσουμε κάποιο μουσικό δρώμενο.

 

Το δεκαήμερο αυτό φεστιβάλ έρχεται κόντρα σε όλα τα παραπάνω μέσω της αυτοοργάνωσης, της ελεύθερης εισόδου και της μη παρουσίας χορηγών που το χαρακτηρίζει αποδεικνύοντας πώς με θέληση και αλληλεγγύη τα πάντα είναι εφικτά .Δεν υπάρχει κανένα χρηματικό όφελος και τα μόνα έσοδα του φεστιβάλ, που προέρχονται από το μπάρ, διατίθενται στους διάφορους καλλιτέχνες που όλα αυτά τα χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους, καθώς επίσης στις ηχητικές εγκαταστάσεις και την κάβα.

 

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα εκτός των μουσικών και διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως προβολές,συζητήσεις κοινωνικών και οικολογικών θεμάτων, εκθέσεις φωτογραφίας, graffity events και juggling shows.

 

Το 18ο Πολιτιστικό Δεκαήμερο θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Καβάλας από την Παρασκευή 25 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.