Κινητοποιηση στην Κεντρικη πλατεια Κομοτηνης εναντιον των ιδιωτικων πανεπιστημιων

Μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, την οποία κάλεσε η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης. Η προσέλευση ήταν μικρή, κάτι που οι διοργανωτές απέδωσαν στο γεγονός ότι παράλληλα την ίδια ημέρα πραγματοποιούνταν μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, με συμμετοχή και από την Κομοτηνή, κάλεσαν όμως την κοινωνία να κινητοποιηθεί ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε η κ. Δήμητρα Λιουλιάκη, γραμματέας του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ροδόπης, θέλησαν να εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και όλης της κοινωνίας, που ζητά Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Και αυτό γιατί θεωρεί πως η επιστημονική γνώση πρέπει να είναι δημόσια, χαρακτηρίζοντας παραμύθια της Χαλιμάς τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για ισοτιμίες.

Καυτηρίασε δε την επέμβαση της Αστυνομίας στη Νομική Κομοτηνής, και την προσαγωγή φοιτητών στην αστυνομία, γιατί ήθελαν Δημόσια παιδεία, με την αντίδραση του κόσμου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα να είναι μεγάλη.

Σήμερα η πίεση του κόσμου θα είναι στην Αθήνα, τόνισε, για να τονίσουν πως η Δημόσια Γνώση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και φτάνει μέχρι το Πανεπιστήμιο.

Τέλος στάθηκε στο γεγονός της συγχώνευσης των τριών τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, κάτι που θεωρεί πως αποκαλύπτει την αλήθεια και το έργο που παίζεται στις πλάτες του κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.