Με τον Δημαρχο Ιασμου συναντηθηκε το ΔΣ του Συλλογου των εν Θρακη Διαβιουντων Σαρακατσαναιων

Συζήτησαν για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον Παραδοσιακό Μουσειακό Οικισμό του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων επισκέφτηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, τον Δήμαρχο Ιάσμου, κ. Τζανέρ Ιμάμ.

Η υποδοχή από τον Δήμαρχο ήταν πολύ φιλική και εγκάρδια με τη συζήτηση που ακολούθησε να γίνεται σε καλό κλίμα .

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Νάκος συνεχάρη τον Δήμαρχο για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή θητεία.  Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση διαφόρων θεμάτων, με ερωτήσεις και ουσιαστικές επισημάνσεις από όλα τα μέλη του ΔΣ.

Ακολούθως ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην ιστορία από την ίδρυση του Συλλόγου και ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τον Παραδοσιακό Μουσειακό Οικισμό του Συλλόγου, καθώς ο χώρος ανήκει Διοικητικά στον Δήμο Ιάσμου. 

Ο Πρόεδρος κατέθεσε εγγράφως τα αιτήματα που αφορούν τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, από την Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος με ειλικρίνεια διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος είναι θετικός, και έχει υποχρέωση να βοηθά τους ανθρώπους που με πολύ μεράκι και αγώνα προσφέρουν χρόνο για την ανάδειξη του Πολιτισμού της κάθε ομάδας, στον τόπο μας.

 Ο κ. Νάκος πρόσφερε στον Δήμαρχο ένα Λεύκωμα με τη ιστορία και τις Δράσεις του Συλλόγου και ένα DVD παραγωγής του με τίτλο «Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης».

Στο τέλος ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή δύναμη στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, στο έργο του και πολλές εκδηλώσεις στις οποίες δήλωσε πως θα τις παρακολουθεί και θα είναι παρών όταν προσκαλείται. Ο κ. Νάκος τον διαβεβαίωσε πως θα καλείται πάντα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.