Κορυφωνεται η ενταση στις εργασιες του “Thracing on MIC”

Όλα όσα έλαβαν χώρα κατά την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν στις εγκαταστάσεις της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι εργασίες του Συνεδρίου προσομοίωσης Διεθνών Οργανισμών “Thracing on MIC”.

Η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης περιελάμβανε περισσότερες κρίσεις, περιστατικά και φυσικά περισσότερες συζητήσεις.

Σε ό,τι αφορά την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τα κράτη μέλη συζήτησαν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την κρίση εκτοπισμού και την παροχή νερού και τροφίμων στο Κέρας της Αφρικής. Οι περιφερειακές δυνάμεις έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτούν καμία εξωτερική παρέμβαση, πλην της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η συνεργασία των συνέδρων αποτέλεσε ένα εκπληκτικό παράδειγμα των αξιών που ί η Συνέλευση προωθεί, όπως η ισότητα, η πολυμέρεια και ο σεβασμός.

Καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης έγινε εμφανές πως όλοι ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν με στόχο την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων και προτάσεων σε πολλές κρίσεις που συνέβησαν, ενώ η Επιτροπή άρχισε να συζητά για το θέμα της παροχής βοήθειας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ώστε αυτά να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Πολλές αντιπροσωπείες πρότειναν τη δημιουργία κοινού στρατού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναφορικά με την επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια τονίστηκε η ανάγκη για ανεξαρτησία αυτών σε επίπεδο ενέργειας και φυσικών πόρων, έως και την ώρα της μεγάλης κρίσης με θέμα «η πληθώρα των διαφορών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου καταλήγουν σε βίαιες και επικίνδυνες διαμαρτυρίες». Κατά την διάρκεια αυτής η πλειοψηφία των συνέδρων καταδίκασε τους υπεύθυνους των βίαιων διαδηλώσεων και ζήτησε να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στις περιοχές αυτές.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέλυσε τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι τόσο από ευρωπαϊκές όσο και από βαλκανικές χώρες εστίασαν στην επείγουσα ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη στον τομέα της ενημέρωσης και της πολιτικής, εκφράζοντας τις απόψεις τους για την ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνητή νοημοσύνη στην εξάλειψη των αδικιών στην εκλογική διαδικασία και την παραπληροφόρηση. Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στην καταπολέμηση  ανήθικων πρακτικών προκειμένου να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των πολιτών.

Στη συνέχεια, μετά την ανάλυση όλων των μεγάλων θεμάτων, οι σύνεδροι εξέλεξαν την Ελλάδα ως εκπρόσωπος στην παρουσίαση της έκθεσης που παρουσιάζει τους πολλαπλούς ρόλους της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα.

Όσον αφορά τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, οι εκπρόσωποι επικεντρώθηκαν στο θέμα της κρίσης, καθώς η εισβολή ενός drone βοήθησε τους συνέδρους να κατανοήσουν τη σημασία της τεχνικής υποστήριξης, της προστασίας των δεδομένων και την συνεργασία. Η ΕΕ αποφάσισε ότι η συνεργασία και η πρακτική βοήθεια εμπειρογνωμόνων είναι πιο πολύτιμες λύσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.