Ανοιχτη Γ.Σ. του τμηματος Ψυχολογιας στο Διδυμοτειχο

Τι πρέπει να γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024

Η πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού καταστήματος που μέλλεται να φιλοξενηθεί η πανεπιστημιακή αυτή σχολή.

Στη συνεδρίαση παρουσία των τοπικών αρχών του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπου της Μητροπόλεως και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου, παρουσιάσθηκαν τα βήματα που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα ώστε τον Σεπτέμβριο του 2024 να φιλοξενηθούν οι πρώτοι φοιτητές.

Της συνεδρίασης προεξήρχε ο Πρύτανης του ΔΠΘ  Φώτης Μάρης,  η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών θεμάτων Μαριλένα Γρηγορίου, ο Πρόεδρος της ΔΕ του Τμήματος Ψυχολογίας Νίκος Μακρής, καθηγητές του Πανεπιστημίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Είναι μια ιστορική μέρα τόνισε σε  δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρύτανης Φώτης Μάρης επισημαίνοντας ότι «όλες οι προεργασίες που γίνονται έχουν σαν στόχο την δημιουργία συνθηκών  υψηλού επιπέδου φοίτησης  που και απαραίτητου για την έναρξη λειτουργίας είναι και κρίσιμου για την βιωσιμότητα του.»

Εξέφρασε επίσης την φιλοδοξία του Δημοκριτείου να γίνει το Πανεπιστήμιο της περιφέρειας, ενσωματώνοντας μετα το Διδυμότειχο και τα τμήματα που βρίσκονται στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

«Η πρόταση που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό στο δημόσιο διάλογο όπως εξήγησε είναι αυτή που δίνει τους καλύτερους όρους βιωσιμότητας για όλα τα τμήματα των 5 νομών της περιφέρειας ΑΜ-Θ.».

Αναφορικά για το τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου ήδη από τις θέσεις που είχαν κατανεμηθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το ΔΠΘ αποφασίσθηκε από την Σύγκλητο να κατανεμηθούν οι 2 πρώτες θέσεις ΔΕΠ στο Τμήμα Ψυχολογίας .Έτσι στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 2 θέσεις επίκουρων καθηγητών ώστε τον Σεπτέμβριο του 2024 να υπάρχουν οι δυο πρώτοι μόνιμοι καθηγητές.

Έχει γίνει επίσης μια τιτάνια προσπάθεια για την πιστοποίηση του τμήματος πριν αυτό αρχίσει να λειτουργεί, ενώ στο θέμα των υποδομών ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατασκευής του Δημαρχιακού Μεγάρου η οποία και κατατέθηκε στο Δήμο Διδυμοτείχου. Πρόκειται για μια μελέτη που απαιτεί χρηματοδότηση ύψους 120.000 ευρώ για την οποία όπως τόνισε ο κ Πρύτανης ενημερώθηκε σχετικά η Περιφέρεια.

Μάλιστα, ο Δήμος Διδυμοτείχου αιτήθηκε την επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης  των υπηρεσιών του Δήμου.

Στην προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της προετοιμασίας υποδοχής των σπουδαστών, ζητήθηκε και η ετήσια συνδρομή του Δήμου με το ποσό των 25.000 ευρώ για την λειτουργία του τμήματος (διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων, συναντήσεων ) και για την κάλυψη εξόδων του ανθρώπινου δυναμικού που θα μετακινείται από άλλα μέρη από το επόμενο Φθινόπωρο ώστε ένα δημιουργηθεί το κλίμα που απαιτείται.

Σχετικά με τις μόνιμες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου αναμένεται η έγκριση του Κτιριολογικού από το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθεί η εξασφάλιση πίστωσης για τις ώριμες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης  των υποδομών του Πανεπιστημίου στο Διδυμότειχο.

Πρόκειται για κτιριακές  εγκαταστάσεις που αφορούν 2 τμήματα σχολών, την φοιτητική εστία, την βιβλιοθήκη και το εστιατόριο.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.