Τελικος κυπελλου ΕΠΣ Θρακης: Δοξα Ν.Σιδηροχωριου –Δοξα Προσκυνητων 1-0

Το κύπελλο βάφτηκε «Ασπρόμαυρο»

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου  έγραψε ιστορία  καθώς αναδείχθηκε για πρώτη φορά κυπελλούχος της ΕΠΣ Θράκης  στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη το Σάββατο 27/2.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ήταν αρκετά μέτριο με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.
Θα λέγαμε πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.
Ελαφρώς καλύτερη η Δόξα Προσκυνητών στο πρώτο μέρος  είχε την πρωτοβουλία αλλά χωρίς ουσία .
Πιο ανεβασμένη στην επανάληψη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που με τον Ξενοδοχίδη στο 93΄ λυτρώθηκε και κατέκτησε το κύπελλο.

Δεν έπεφτε καρφίτσα στο γήπεδο της  ΕΠΣ
Το γήπεδο της ΕΠΣ όπισθεν του ραδιοφωνικό σταθμού αποδείχθηκε μικρό  καθώς περισσότεροι από 1000 φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν το παιχνίδι που εκτός από τις κερκίδες υπήρχε κόσμος και πέριξ του γηπέδου.
Μια πολύ ενθαρρυντική εικόνα για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης καθώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΠΣ Θράκης και στήριξε με την παρουσία του τον σκοπό για στον οποίο θα πάνε τα έσοδα του τελικού.
Στον τελικό παραβρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Γιάννης Σταυρίδης ενώ τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Ζηλούδης. Παρών ήταν ως  εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θράκης και μέλος της επιτροπής διαιτησίας ΕΠΣ Θράκης ο κ. Νίκος Μανάκας.
Στην κερκίδα του ενωσιακού γηπέδου βρέθηκαν από πλευράς Πανθρακικού ο γενικός αρχηγός Χάρης Μαυρομάτης, ο υπεύθυνος τύπου της ομάδας Χάρης Παρασκευόπουλος , ο υπεύθυνος των ακαδημιών Δημήτρης Μπιτσίδης και οι ποδοσφαιριστές Λαδάκης, Ιγκόρ, Ντιγκινί,  Ζδράβος – Ρίζος, Χασομέρης.
 
Χοροί και τραγούδια πριν την έναρξη
Από πολύ νωρίς στο γήπεδο ηχούσαν δυνατά οι μουσικές  που επέλεξε ο dj  δίνοντας ένα πανηγυρικό τόνο στον τελικό.
Περίπου 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ο Σύλλογος Γυναικών Ροδίτη  παρουσίασε ένα εικοσάλεπτο πρόγραμμα με  χορούς της Θράκης  .

Μοντέρνοι ρυθμοί και απονομές στην ανάπαυλα.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μικρές και μεγάλες χορεύτριες από τρία τμήματα της σχολής χορού Let’s Dance παρουσίασαν διάφορα προγράμματα μοντέρνου χωρού ενώ στο τέλος πέταξαν και μπάλες στην κερκίδα.
Κατόπιν ακολούθησε η απονομή μεταλλίων και του κυπέλλου από τον πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Μάνο Γαβριηλίδη
στην μεικτή ομάδα παίδων της ΕΠΣ Θράκης για την κατάκτηση της 1ης θέσης του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής ΕΟ της ομοσπονδίας.
 
Είσοδος  των ομάδων
Οι δύο ομάδες έκαναν την εμφάνιση με τους ποδοσφαιριστές να κρατάνε παιδάκια ακαδημιών ενώ μπροστά τους προπορευόταν η μπάντα του Νέου Σιδηροχωρίου.
Λίγο πριν την σέντρα ακολούθησε χαιρετισμός διαιτητών και ποδοσφαιριστών από τους επισήμους του τελικού.  

 
 Τα πλάνα των δύο προπονητών
Για την τυπικά γηπεδούχο Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ο Σάκης  Σκουλής παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τερματοφύλακα τον Ποιμενίδη.
Στην άμυνα αριστερά ήταν ο Μαραγκός, δεξιά ο Αμοιρόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λεφής και Σουλτανίδης.
Στο κέντρο αγωνίστηκαν  οι Γάϊδας και Ντεμερτζίδης, με τον Χατζήπαπα στα αριστερά, τον Ξενοδοχίδη δεξιά και επιθετικό δίδυμο οι Δανίδης και Ντράτζη.
 
Ο Γιάννης Κλειτσιώτης από την άλλη πλευρά παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3.
Τερματοφύλακας ήταν ο Βλαδιμηρίδης, με τον Σιδηρόπουλο στο δεξί άκρο, τον Ζουμπιάδη  στο αριστερό και αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κίτσος και Μαδούρας. Αμυντικός μέσος ήταν ο Σταμάτης , με τους Γεμενετζή και Τρίχα να κινούνται πιο μπροστά του.
Στα δεξιά ήταν ο Βιόπουλος, ο Βάσκος  στα αριστερά και ο Βασιλακάκης  στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο
Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.
Η πρώτη καλή στιγμή σημειώνεται στο 13΄για το Νέο Σιδηροχώρι όταν ο Ξενοδοχίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαδιμηρίδη.
Η  απάντηση για τους Προσκυνητές ήρθε στο 15′ με τον ίδιο τρόπο  .
Ο  Βιόπουλος εκτέλεσε  απευθείας προς το δεξί παραθυράκι του Ποιμενίδη  αλλά η μπάλα πέρασε λίγο  πάνω από τα δοκάρι.
Στο 19΄για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Δανίδης με τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη να υποδεικνύει πως ο επιθετικός της Δόξας έκανε επιθετικό φάουλ επάνω στον Κίτσο.
Μία απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους του Νέου Σιδηροχωρίου.

Στο 23΄μια καλή στιγμή για τους Προσκυνητές όταν μετά από εκτέλεση φάουλ  δεν μπόρεσαν να διώξουν  μακριά οι αμυντικοί του Σιδηροχωρίου ο Βασιλακάκης έπιασε μια δεύτερη κεφαλιά υποχρεώνοντας τον Ποιμενίδη να αποκρούσει εντυπωσιακά .

Στο 27΄και πάλι για τους Προσκυνητές  ο Τρίχας θα εκτελέσει απευθείας φάουλ από αριστερά αλλά και πάλι ο Ποιμενίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 40΄θα ακυρωθεί άλλο ένα γκολ, αυτήν την φορά για την Δόξα Προσκυνητών.
Ο Ζουμπιάδης έκανε την σέντρα ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά ταυτόχρονα με τον Ποιμενίδη που έκανε έξοδο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Αμέσως ο διαιτητής κ. Κουμπαράκης έδειξε σέντρα αλλά στην συνέχεια εμπιστεύτηκε την υπόδειξη του επόπτη κ. Ρόϊδου ακυρώνοντας το γκολ καταλογίζοντας φάουλ επάνω στον πορτιέρο του Νέου Σιδηροχωρίου.
Μία απόφαση που προκάλεσε αυτήν την φορά διαμαρτυρίες από την πλευρά  της Δόξας Προσκυνητών.
Αυτήν ήταν και η τελευταία φάση του ενός φτωχού σε θέαμα πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο
Στη επανάληψη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό με τον Ξενοδοχίδη στο 65΄ αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ που επιχείρησε.
Στο  66΄για την Δόξα Προσκυνητών μετά από ωραία αντεπίθεση ο Ervis Pali βγήκε μόνος με τον Ποιμενίδη ωστόσο λίγο πριν πλασάρει τον πρόλαβε ο Σουλτανίδης και έδιωξε την μπάλα.
Στο 81΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα διαμαρτυρηθεί έντονα για χέρι του Μαδούρα μετά από σουτ του Γιαννακίδη με τον διαιτητή κ. Κουμπαράκη να δείχνει παίζεται.
Άλλη μία φάση που ξεσήκωσε αντιδράσεις στον πάγκο του Σιδηροχωρίου αλλά και στην κερκίδα.
Και ενώ όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε σε παράταση στο 92΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Σουλτανίδη οι αμυντικοί των Προσκυνητών δεν θα καταφέρουν να διώξουν, η μπάλα στρώθηκε στον Ξενοδοχίδη που  με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της.


Το τελευταίο  σφύριγμα του διαιτητή κ. Κουμπαράκη  βρήκε προπονητές , παίχτες και ανθρώπους της διοίκησης της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης, Δεμιρτζίδης, Χατζηπαπάς(75΄ Γιαννακίδης), Γαϊδας, Δανίδης (57΄ Ξενάκης), Ντρατζι (69΄ Μαυρόπουλος), Ξενοδοχίδης.

Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Σιδηρόπουλος, Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (56΄ Κλής), Σταμάτης, Βασιλακάκης  (60 Pali), Βάσκος, Βιόπουλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.