Αποχη απο τις καλπες, συμμετοχη στα κινηματα;

Αναρχικές συντρόφισσες και σύντροφοι,
 
Το σιχτίρισμα είναι κατανοητή αντίδραση σε όσα έγιναν. Τον Γενάρη, νιώθοντας την κρισιμότητα των στιγμών, εγκαταλείψατε την πάγια θέση σας και ψηφίσατε. Χάρη στους άμεσους και στοχευμένους αγώνες μετά τις εκλογές ο Σύριζα εκπλήρωσε κάποιες στοιχειώδεις υποσχέσεις του και κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ. Η συνέχεια, γνωστή. Πανούσης, ξεπούλημα στις Σκουριές, ματαίωση του ΟΧΙ, συνολική προδοσία. Ολότελα φυσιολογικό λοιπόν το «δεν ξαναπλησιάζω κάλπη». Αλλά λάθος. Για πολλούς λόγους, και πρώτα πρώτα επειδή αυτό ακριβώς θέλει να κάνετε ο Τσίπρας. Σας πούλησε ψέμα τον Γενάρη, μην τον κάνετε να χαρεί ξανά.
 
Το λάθος, σύντροφοι και συντρόφισσες αναρχικοί, δεν ήταν ότι ψηφίσατε, το λάθος ήταν ότι ψηφίσατε εκείνους που πρώτα κολάκευσαν κι έπειτα πρόδωσαν. Εκείνους που συμμετείχαν στα κινήματα μόνο για να τα καπελώσουν και ποθούν να κυβερνήσουν όχι ν’ ανατρέψουν.
 
Με ποιό σκοπό προκήρυξε τώρα εκλογές ο Τσίπρας; Για να νομιμοποιήσει τη μνημονιακή πολιτική της πρωταρχικής συσσώρευσης, της αρπαγής και της καταστολής. Για να σβήσει το εξεγερσιακό δυναμικό του ΟΧΙ, ώστε να μπορεί η επερχόμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση να επικαλείται τη λαϊκή εντολή όταν θα τσακίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις (τα κινήματα), στην ωμή ληστεία μετά πολλών φόνων που ετοιμάζει. Όσο λιγότερες ψήφους πάρουν τώρα οι δυνάμεις αντίστασης και αυτοοργάνωσης, τόσο πιο βάρβαρα το κράτος θα χτυπήσει από Δευτέρα για να συντρίψει τα κινήματα.
 
Αντίθετα τα κινήματα θα δυναμώσουν αν η Ανταρσύα, που ποτέ δεν έμεινε απ’ έξω ούτε τα πούλησε -εμείς δεν ήμασταν ποτέ σαν τον Σύριζα- βρεθεί στη βουλή. Και σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να τα καταφέρουμε. Αν μείνουμε απ’ έξω χάρη στη δική σας αποχή, τότε θα έχετε σκοράρει ένα ωραίο αυτογκόλ, σαν κι εκείνο που σκοράρατε τον Γενάρη ψηφίζοντας Τσίπρα και όχι Ανταρσύα. Γιατί χρήσιμη ψήφος είναι μόνον η ψήφος σε κείνους που θα μείνουν δίπλα σου και τη Δευτέρα. Αν απέχοντας η αναρχία αφήσει κινηματικό κόσμο έξω από τη βουλή, Μπόμπολας και Λάτσης θα ξεκαρδιστούν από τα γέλια.
 
Σκεφτείτε απλώς, για παράδειγμα, αναρχικοί σύντροφοι και συντρόφισσες, πώς θα πήγαινε ο κοινός μας αγώνας στις Σκουριές αν, αντί να ψηφίσετε Σύριζα ή ν’ απέχετε, βγάζατε δικούς σας εκπροσώπους μαζί με την Ανταρσύα. Πώς θα είναι αύριο αν στην πρώτη γραμμή της μάχης πολεμούν ανυπόταχτες βουλευτίνες. Αν στη βουλή ξεψαχνίζουν τις συμβάσεις αγωνιστές που μοιράζονται την οργή σας, που συγκρούονται ανυποχώρητα και δεν δίνουν λόγο στους επενδυτές της BlackRock (Σταθάκης, Τσακαλώτος). Που ξεσκεπάζουν τις ψευτιές της κυβέρνησης. Που αξιοποιούν τη δημοσιότητα της βουλής για να στηρίζουν καθημερινά τα κινήματα, όχι για να τα πουλήσουν.
Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί αύριο στη βουλή το αντιφασιστικό κίνημα. Γιατί, ας μην έχουμε αυταπάτες, η εναλλακτική που ετοιμάζει το κεφάλαιο για ν’ αντικαταστήσει τον Σύριζα, όταν θα τον έχει ξεφτιλίσει, είναι ο φασισμός. Είναι απαραίτητο, συντρόφισσες και σύντροφοι, να δώσουμε παντού τη μάχη εναντίον του. Ναι, πρέπει να τον πολεμήσουμε και μέσα στη βουλή. Μην τον αφήσετε να παίζει εκεί μονότερμα.
 
Με κάθε ψήφο που χάνει σήμερα η αντικαπιταλιστική και κινηματική αριστερά ενισχύεται η θεαματική νομιμοποίηση του καθεστώτος, αποθρασύνονται κυβέρνηση και Τρόικα, ξερογλύφονται οι ναζήδες, διασκεδάζει το κεφάλαιο. Δεν βοηθάμε τα κινήματα, όταν τ’ αφήνουμε δίχως συμμάχους στη βουλή, αντίθετα, τα αφήνουμε ανυπεράσπιστα.
 
Οι εξουσιαστές παριστάνουν ότι δήθεν το μνημόνιο επιβλήθηκε, ότι ο λαός δέχεται πλέον τον μονόδρομο και οι εκλογές θα δείξουν απλώς ποιος θα διαχειριστεί τη σφαγή. Απέχοντας δυστυχώς τους στρώνετε το δρόμο, σύντροφοι και συντρόφισσες. Αποχή και λευκό δεν σημαίνουν πάντοτε αμφισβήτηση. Είναι ένα λευκό γράμμα, όπου ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει κι επικρατεί η άποψη του πιο δυνατού. Σε αποχή καλεί ο Αλέξης Μητρόπουλος, και σ’ αποχή από το ΟΧΙ κάλεσε το ΚΚΕ θέλοντας ακριβώς να διευκολύνει τον Τσίπρα και τον Ντράγκι. Σήμερα δεν ενοχλεί το σύστημα η αποχή.
 
Η ψήφος μπορεί να γίνει όπλο• το ΟΧΙ τους τράνταξε επειδή βγήκε από δημοψήφισμα, όχι από γκάλοπ. Η εκλογική απεργία είναι συχνά σωστή, αλλά τώρα θα χαντακώσει τους κοινούς μας αγώνες. Τον Γενάρη σωστά η αναρχία την εγκατέλειψε, αλλά πολλοί έμειναν στη μέση. Τότε ψήφισαν ψεύτικη ελπίδα, τώρα πάλι τσιμπάνε και ψηφίζουνε παραίτηση, απογοήτευση, δραπέτευση. Αποχή είναι ακριβώς η γραμμή που περνά σήμερα το κεφάλαιο στα κινήματα, για να συνεχίσει ευκολότερα την περίφραξη των κοινών και το ρήμαγμα των ζωών μας.
 
Στα κινήματα πάντοτε συμμετείχατε και θα συμμετέχετε, σύντροφοι και συντρόφισσες, όπως κι εμείς. Μας ξέρετε από τα συνδικάτα βάσης και το δρόμο, και σας ζητάμε να μας ψηφίσετε για όσα κάνουμε, όχι όσα λέμε. Κινήματα και ψήφος στην Ανταρσύα δεν είναι αντίθετα, είναι συμπληρωματικά. Ψηφίζοντας την αντικαπιταλιστική και κινηματική αριστερά δεν καλλιεργείτε κοινοβουλευτικές αυταπάτες -τέτοιες εμείς ποτέ δεν είχαμε- αλλά αντίθετα στερεώνετε την αλληλεγγύη, την ανυπακοή και την αδιαμεσολάβητη δράση στη βάση και στο δρόμο.
 
Συντρόφισσες και σύντροφοι, μην ξανακάνετε αυτό που θέλουν ο Τσίπρας, ο Μεϊμαράκης και οι επικοινωνιολόγοι τους. Θυμηθείτε μόνο: αν η αποχή άλλαζε τα πράγματα, θα ήταν παράνομη. Στηρίξτε στην κάλπη τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που στέκονται πάντοτε δίπλα σας. Με οργή, με αξιοπρέπεια, με τόλμη, χωρίς φόβο. Έτσι ώστε τα κινήματα να φουντώσουν και ο κοινός μας αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό να συνεχιστεί μέχρι τέλους, ως τη νίκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.