Κομοτηνή και Χάσκοβο γνωρίζονται καλύτερα μέσα από ένα διαδικτυακό Φεστιβάλ

26.11.2020 08:51

Τετάρτη 2 έως και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η διεξαγωγή του∙ δωρεάν η συμμετοχή των ενδιαφερομένων

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Στο πλαίσιο του Interreg Greece- Bulgaria CHIC και της υλοποίησης του επιμέρους έργου «Συνδέοντας την κοινή πολιτιστική παράδοση- Connecting common cultural living tradition» με ευθύνη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί Διασυνοριακό Διαδικτυακό Φεστιβάλ (webfestival) γεμάτο πολιτισμό, γεύσεις, ήθη και έθιμα από την περιοχή της Κομοτηνής και του Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Το διασυνοριακό web festival του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής περιλαμβάνει:

  • 2 πολιτισμικά σεμινάρια με συμμετοχές και από τις δύο περιοχές στόχους,  με σκοπό να προσφέρουν γνώσεις γύρω από τα κοινά πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία ανάμεσα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ροδόπης και της Επαρχίας Χάσκοβο. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μια προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμικών σχέσεων, την προώθηση μιας ενιαίας πολιτισμικής πορείας, με απώτερο στόχο την τουριστική προβολή των συγκεκριμένων περιοχών. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 και θα επαναληφθεί για διαφορετικούς συμμετέχοντες την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
  • Προβολή βίντεο από ήθη, γεύσεις,  έθιμα και χορούς των περιοχών της Κομοτηνής και του Χάσκοβο. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα
  • Προβολή δύο μαγνητοσκοπημένων θεατρικών παραστάσεων – αναλογίων με έργα του Χρήστου Χαρτοματσίδη: «Οι θρύλοι της Νυμφαίας» από ομάδα καλλιτεχνών του Χάσκοβο και «Ορφέας και μαινάδες» από ομάδα καλλιτεχνών της Κομοτηνής. Τα δύο έργα είναι βασισμένα σε μύθους των δύο περιοχών και η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Info

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://forms.gle/6SNUifF1RUSrcBvp8για να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους στο 1ο διασυνοριακό και web festival του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. 25310-37770 και 27484.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine