Προχωρουν τα πλευρικα διοδια στον Κομβο της ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Σε προχωρημένη φάση βρίσκονται οι εργασίες στη δυτική πλευρά του κόμβου

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν

 

Παρατάθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Εγνατίας Οδού για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής των πλευρικών διοδίων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μιας και ενώ το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

 

Αυτή την περίοδο κατασκευάζονται τα πλευρικά διόδια στη δυτική πλευρά του Ανισόπεδου Κόμβου, δηλαδή στην κάθοδο προς Κομοτηνή (που είναι ούτως ή άλλως κλειστή λόγω των εργασιών που γίνονται στο οδόστρωμα) αλλά και στην άνοδο στο ρεύμα από Κομοτηνή, προς τη ΒΙΠΕ.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί οι βάσεις των διοδίων, ενώ έχουν γίνει εργασίες και στην άνοδο και την κάθοδο, με την προσαρμογή του δρόμου στην ύπαρξη των δύο σταθμών.

 

Οι εργασίες όμως, και λόγω του κορωνοϊού, δεν έχουν ολοκληρωθεί, και έτσι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα της Εγνατίας οδού στην ΠΕ Ροδόπης κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων στον Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από την χ/θ 572+534 έως χ/θ 573+117, αποφασίστηκε να παραταθούν μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

 

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την Τρίτη 01-09-2020 σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 3542/2007, και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 31-10-2020 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης.

Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

 

Οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν και για την διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων 1ης φάση στον Α/Κ Ιάσμου (545+576).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.