Ο «Ηροδικος» αναμεσα στις 29 δρασεις του προγραμματος «Σημεια Στηριξης» 2020-2021

Η δημιουργία εγχειριδίου παρεμβατικών προγραμμάτων ψυχοκινητικής του αθλητικού Συλλόγου επιλέχθηκε προς χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Λάτση

Ανακοινώθηκαν οι 29 δράσεις που έχουν προεπιλεγεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2020/2021. Το Πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, του Costas M. Lemos Foundation και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχοι του είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας με μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και η ανάπτυξη ικανοτήτων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, κατά προτεραιότητα μικρού και μεσαίου μεγέθους, για την περαιτέρω εξέλιξη και αποτελεσματικότητα του έργου τους.

Από τις 29 δράσεις που έχουν προεπιλεγεί, από το σύνολο 165 αιτήσεων, μια εξ αυτών είναι η δημιουργία οπτικοακουστικού εγχειριδίου εφαρμογής παρεμβατικών προγραμμάτων ψυχοκινητικής σε άτομα με αναπηρία σε περιορισμένο χώρο εφαρμογής από τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικο», σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ. Την εν λόγω δράση αναμένεται να στηρίξει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο έχει αναλάβει την χρηματοδότηση οργανώσεων που εντάσσονται στην θεματική ενότητα «Κοινωνική Eνσωμάτωση Aτόμων με Aναπηρία», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» 2021-2021. Η τελική επιλογή των προς χρηματοδότηση οργανώσεων θα οριστικοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης όλων των 29 οργανώσεων από τους χρηματοδότες του Προγράμματος.

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Ηρόδικος» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Κοινωφελές ίδρυμα Ι. Λάτση για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που του δείχνει για ακόμα μια φορά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.