Χρειάζεται δουλειά όλη η περίμετρος της Νομαρχίας

28.07.2020 19:34

Κώστας Μαρκενδούδης

Ο χάρτης της Ροδόπης πλέον δεν φαίνεται, ενώ και το Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης χρειάζεται επισκευές

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Πριν από μερικές μέρες φιλοξενήσαμε στην εφημερίδα μας τον ιδιότυπο διαδικτυακό διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστα Κατσιμίγα και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη για το θέμα της εισόδου της πρώην Νομαρχίας, τα μαρμάρινα σκαλιά της οποίας βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

Όμως το θέμα δεν επικεντρώνεται, όπως παρατήρησαν πολλοί, μόνο στα σκαλιά, μιας και ο ευρύτερος χώρος χρειάζεται φροντίδα και συντήρηση.

Ιδιαίτερα προς την πλευρά προς την πλατεία, έχουν εντοπιστεί αρκετά προβλήματα, με πιο εμφανές, αν και μάλλον εύκολα διορθώσιμο, τον χάρτη της Ροδόπης, που βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο της Νομαρχίας.

Ο χάρτης αυτός έχει φθαρεί από την έκθεσή του στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχει μαυρίσει από την πολυκαιρία, ενώ επάνω σε αυτόν έχει γραφεί και ένα σύνθημα με σπρέι, που περισσότερο τονίζει παρά κρύβει την κατάστασή του.

Αλλά και πίσω από τον χάρτη, το Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, θέλει δουλειά, μιας και πέρα από τα χόρτα που πλέον το πνίγουν, θέλουν επισκευή οι μαρμάρινες επιφάνειές του.

Όλα αυτά, μαζί με τα σκουπίδια που ήταν πεταμένα στο χώρο την Τρίτη, όταν λήφθηκαν και οι φωτογραφίες, δίνουν σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μια εικόνα εγκατάλειψης που δεν της αξίζει.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine