Ποσο Πρασινη ειναι η «Πρασινη Αναπτυξη»;

Για τις επιπτώσεις της αλόγιστης επέκτασης των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας προβληματίζεται η «Πρωτοβουλία Ροδόπης ενάντια στο νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο»

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις του νέου (αντι)περιβαλλοντικού, όπως τον χαρακτηρίζουν, νόμου στην περιοχή μας, και ειδικότερα στο θέμα της δημιουργίας ανεμογεννητριών, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο παλιό Ηρώο στο Πάρκο της Περιφέρειας τα μέλη της
«Πρωτοβουλίας Ροδόπης ενάντια στο νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο».
 
Η ομάδα δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση τον νέο νόμο, με τη δυνατότητα των πολιτών για αντίδραση να είναι περιορισμένη.

 
Η ανάγκη βέβαια για μια τέτοια ομάδα βέβαια υπάρχει εδώ και καιρό, σημείωσε ένα εκ των μελών της ομάδας, η κ. Βασιλική Σαμαρτζή, η οποία τόνισε πως πλέον έχει δημιουργηθεί μια «βιομηχανία» της Πράσινης Ανάπτυξης.


 
Στόχος τόσο της δράσης της Τετάρτης όσο και της ομάδας γενικότερα είναι να ενημερώσουν το κοινό για το τι πραγματικά συμβαίνει, και κατά πόσο η «Πράσινη Ανάπτυξη» είναι πραγματικά Πράσινη γιατί υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρονται, όπως εξήγησε η ίδια.
 
Ήδη υπάρχουν πανελλαδικά κινήματα που αγωνίζονται για τη φύση και τον άνθρωπο, δύο έννοιες, όπως επισήμανε, αλληλένδετες. Πολλά από τα έργα αυτής της Πράσινης Ανάπτυξης θα γίνουν και στη Ροδόπη, για αυτό και πιστεύει πως θα είναι καλό ο κόσμος να αρχίσει να ενημερώνεται για αυτά.
 
Ξεκαθάρισε βέβαια ότι δεν είναι απόλυτοι απέναντι σε αυτό, όμως έχουν πολλές ενστάσεις στη διαχείριση και τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται η «Πράσινη Ανάπτυξη» και αυτό θέλουν να μάθουν και οι κάτοικοι της Ροδόπης.
 
Ειδικά για το θέμα των ανεμογεννητριών, σημείωσε πως σχεδιάζεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός αιολικών πάρκων στην περιοχή μας, ουσιαστικά υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των ήδη υπαρχόντων.
 
Αυτό αναμένουν να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία, τη φύση και το περιβάλλον, τις οποίες θεωρούν πως πρέπει να ξέρουν οι πολίτες της περιοχής.
 
Να σημειωθεί πως στόχος της Πρωτοβουλίας δεν είναι μόνο η ενημέρωση, αλλά και να υπάρξει συλλογική δράση απέναντι σε όποια επιχειρούμενη αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.