Επίθεση Μέτιου στις παρατάξεις Τοψίδη-Κατσιμίγα για το θέμα του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

07.07.2020 03:28

«Οι δικαιολογίες δήθεν για το καλό του τόπου, για το περιβάλλον και άλλες παρόμοιες, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν πείθουν κανέναν»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

«Σε αμνησία ο Περιφερειάρχης μάλλον λόγω του πανικού του» η απάντηση της Περιφερειακής Σύνθεσης

Σφοδρή επίθεση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξαπολύει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με αφορμή το ζήτημα της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Μέσω γραπτής δήλωσής του ο περιφερειάρχης τονίζει αρχικά πως «σε μια περίοδο που η χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι επιμένουν να θέτουν αδικαιολόγητα εμπόδια στην εθνική προσπάθεια, καθυστερώντας την πραγματοποίηση μιας σημαντικής ενεργειακής επένδυσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Περιφέρειά μας».

Ταυτόχρονα ο ίδιος διαβεβαιώνει πως «η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προτίθεται να κατασκευάσει στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, και η οποία θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αντί για λιγνίτη, θα πληροί, και με τη συμβολή της Διοίκησής μας (τοποθέτηση 3 σταθμών μέτρησης ρύπων και εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου εκπομπών ρύπων) όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής».

Ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για «σύμπραξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανάμεσα στις παρατάξεις του κ. Τοψίδη και του κ. Κατσιμίγα», που «επιλέγει να κωλυσιεργεί και να θέτει εμπόδια στην πραγματοποίηση της επένδυσης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρείας και όλα τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, πρόθυμοι να απαντήσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία αφορούσε στην επένδυση».

«Η ταύτιση του κ. Τοψίδη και της παράταξής του με την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων, είναι δεδομένη και καθόλου συμπτωματική. Οι δικαιολογίες δήθεν για το καλό του τόπου, για το περιβάλλον και άλλες παρόμοιες, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν πείθουν κανέναν» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης.

Περιφερειακή Σύνθεση: «ο Μέτιος ψεύδεται υπό καθεστώς πανικού! Φοβάται κάτι;»

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση εκ μέρους της Περιφερειακής Σύνθεσης στις μομφές του Περιφερειάρχη. Η περιφερειακή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή της με τίτλος «ο Μέτιος ψεύδεται υπό́ καθεστώς πανικού́! Φοβάται κάτι;» κάνει λόγο για πανικό του περιφερειάρχη προτρέποντας τον να «αφήσει κατά μέρος τις αναλήθειες που κουραστικά διατυπώνει και τις χωρίς βάση αναφορές και ας αντιληφθεί, έστω και για μία φορά, το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και ας λειτουργήσει με σοβαρότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Περιφερειάρχης σε αμνησία μάλλον λόγω του πανικού του! Προσπαθεί για άλλη μια φορά να μπερδέψει την κοινωνία εμπλέκοντας κόμματα και προσπαθώντας εναγωνίως να οικειοποιηθεί επιτυχίες της κυβέρνησης! Ο ίδιος όμως γνωρίζει όπως και όλη η κοινωνία πως το μονό που έχει να επιδείξει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ είναι ανικανότητα και αδιαφορία.

Η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης το έχει εμπεδώσει πλέον!
Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι ο δικός του περιφερειακός σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είναι αυτός που έθεσε πριν την ψήφιση του θέματος επιπλέον ζητήματα και απαιτήσεις για την υλοποίηση της επένδυσης, ισχυριζόμενος κινδύνους, που κανένας περιφερειακός σύμβουλος, καμιάς παράταξης δεν είχε θέσει! Εν συνέχεια εξαιτίας παραλείψεων του δικού του περιφερειακού συμβούλου και Προέδρου του Περιφερειακού́ Συμβουλίου, υπήρξε ανάγκη ανάκλησης της πρώτής απόφασης. Κατόπιν απαξιώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο (για λογούς που μονό ο ίδιος γνωρίζει) ταλαιπωρεί μια εταιρία για μια επένδυση, αρνούμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες και το σεβασμό που οφείλει όχι μόνο στα άτομα αλλά και στους πολίτες που εκπροσωπούν θεσμικά στο περιφερειακό́ συμβούλιο.

Ας αφήσει κατά μέρος τις αναλήθειες που κουραστικά διατυπώνει και τις χωρίς βάση αναφορές και ας αντιληφθεί, έστω και για μία φορά, το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και ας λειτουργήσει με σοβαρότητα.

Εμείς ως παράταξη δεν είμαστε αρνητικοί εκ των προτέρων όσον αφορά τις επενδύσεις. Αυτός τι φοβάται και δεν συγκαλεί το Π.Σ. σε συνεδρίαση, όπως του ζήτησε η πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβουλών;

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της αιρετής περιφερειακής διοίκησης που Περιφερειάρχης δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες και το επίπεδο της θέσης του. Δυστυχώς αυτή την κατάντια την συνειδητοποιούν και πολλοί που τον υποστηρίξαν. Μονό έτσι μπορεί να ερμηνευθεί και ο πανικός του.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#audi_afs