Ξεκινησαν οι αντιπλημμυρικες εργασιες στον Ιασμο

Παρεμβάσεις στο ρέμα για να μην επαναληφθούν οι λασποπλημμύρες στον οικισμό

Εργασίες ξεκίνησαν στο ρέμα που βρίσκεται πάνω από τον Ίασμο, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής καθώς το νερό και τα φερτά υλικά του ρέματος έχουν δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα στον Ίασμο, με πλημμύρες που αφήνουν πίσω τους πυκνό στρώμα λάσπης.

Στο χώρο την Τρίτη έκαναν αυτοψία ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και μέλη της Διεύθυνσης Δασών που επέβλεψαν την πορεία των έργων.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει την απομάκρυνση κτηνοτροφικών μονάδων στο ύψος του ρέματος, περίφραξη, αναδάσωση και δημιουργία δύο νέων ταμιευτήρων – φραγμάτων, χαμηλά, σε προσβάσιμο χώρο, τα οποία θα πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά για να μειωθεί ο όγκος των υλικών που καταλήγουν στον αγωγό που πρέπει να διαχειριστεί τον όγκο του νερού κατά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίασμος δεν είναι ξένος στις πλημμύρες, που έχουν προκληθεί με συχνότητα τα τελευταία χρόνια, και έχει πληγεί δύο φορές την προηγούμενη χρονιά, με διαφορετική ένταση μεν, αλλά με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια δε, και την λάσπη να μπαίνει μέσα στα σπίτια.

Για αυτό και έχουν γίνει παρεμβάσεις και από τη Δημοτική Αρχή εντός του οικισμού, αλλά θα γίνουν και οι παρεμβάσεις στο ρέμα που οδηγεί σε αυτόν, ώστε ο όγκος του νερού να είναι διαχειρίσιμος από την υφιστάμενη υποδομή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.