Η πανδημια σε ΗΠΑ, Ευρωπη, Ασια και Αυστραλια μεσα απο τον λογο εξι ροδοπιτων

Οι Γιάννης Μήλιογλου από τις ΗΠΑ, Δέσποινα Ταταράκη από τη Μεγάλη Βρετανία, Γιώργος Χατζηγιάννης από την Ολλανδία, Δημήτρης Τσάγκος από τη Σουηδία, Νατάσα Πολιτούδη από την Ντόχα και Γρηγόρης Σεμπελίδης από την Αυστραλία

Περιγράφουν τη ζωή με τον κορωνοϊό στους τόπους διαμονής τους και μιλούν για το μέλλον

Σε ρόλο «δημοσιογράφων» τρόπον τινά, έξι άνθρωποι της Ροδόπης, δίνουν στη σημερινή έκδοση του «ΠτΘ»  το ρεπορτάζ της πανδημίας του κορωνοϊού από διάφορες γωνιές του κόσμου.
 
Έξι «δικοί μας» άνθρωποι, στο σύνολό τους οικονομικοί μετανάστες της σύγχρονης εποχής, καταγράφουν σήμερα στον «ΠτΘ» την κατάσταση της πανδημίας στις χώρες διαμονής τους.
 

  • Ο Γιάννης Μήλιογλου, που αποτελεί και «στρατιώτη» της πρώτης γραμμής καθώς είναι γιατρός, μιλά από το επίκεντρο της πανδημίας τις ΗΠΑ. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
  • Η Δέσποινα Ταταράκη, από την «απείθαρχη» και βαρέως πληττόμενη Μεγάλη Βρετανία. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
  • Ο Δημήτρης Τσάγκος από τη λιγότερο «αυστηρή» στην προσέγγιση που ακολούθησε και, κυρίως, ανήσυχη για την επομένη της πανδημίας Σουηδία. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
  • Ο Γιώργος Χατζηγιάννης από την «κακιά» όπως έχει προκύψει σε σχέση με την αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου στο πρόσφατο Eurogroup Ολλανδία. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
  • Η Νατάσα Πολιτούδη από την Ντόχα του Κατάρ, περιοχή για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε ως προς την «πορεία» της πανδημίας (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ) και…
  • Ο Γρηγόρης Σεμπελίδης, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, περιοχή με «κοινές πορείες» με την Ελλάδα (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ),

«καλύπτουν» το ρεπορτάζ περιγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση στους τόπους διαμονής τους, την εύκολη ή μη πρόσβασή τους ως οικονομικοί μετανάστες στο εκεί σύστημα υγείας, τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους και την ανασφάλεια για τις αλλαγές της επόμενης ημέρας του κορωνοϊού. Ακόμα μιλούν για τη δυσκολία της απόστασης από την οικογένεια και τους οικείους τους εν καιρώ πανδημίας και μοιράζονται μαζί μας τις «προβλέψεις» τους για το μετά τον κορωνοϊό μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.