Απαγόρευση χρήσης μεγαφώνων σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

10.04.2020 13:42

Ανακοίνωση της Μουφτείας Κομοτηνής

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μουφτεία Κομοτηνής με την οποία κάνει γνωστή την ΠΝΠ με την οποία απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε θρησκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνεχεία προηγούμενων μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, σας ενημερώνουμε ότι με νεότερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093/06.04.2020 – ΦΕΚ Β’1178) για το διάστημα από 12.04.2020 έως 20.04.2020 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση μεγάφωνων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εξωτερική μετάδοση κάθε είδους ιεροπραξιών και θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θύρες εισόδου και εξόδου των χώρων λατρείας παραμένουν κλειστές και ο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανείς δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της τέλεσης ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Όσον αφορά στις κηδείες, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti