Δραματικη η κατασταση στο Γηροκομειο Κομοτηνης

Έκκληση για ενίσχυση από τη διοίκηση του Ιδρύματος

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Γηροκομείο Κομοτηνής η διοίκηση του. «Είναι γνωστό στην κοινωνία της πόλεως και περιοχής μας ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Χριστιανικού Συλλόγου «Ορθοδοξία», το Γηροκομείο Κομοτηνής, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια οξύτατο οικονομικό πρόβλημα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τον τόπο μας» επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Ιδρύματος για να συμπληρώσει πως «τα έσοδα του Ιδρύματος υπέστησαν σοβαρή καθίζηση λόγω μειώσεως των συντάξεων και των ενοικίων, δυστροπίας ορισμένων ενοικιαστών, μειώσεως της ισχνής οικονομικής ενισχύσεως του Κράτους, ελαχιστοποιήσεως των δωρεών και άγριας φορολογίας (φόρος εισοδήματος των ενοικίων και ΕΝΦΙΑ). Συγχρόνως παρουσιάζεται σταθερή αύξηση των τιμών όλων των ειδών που προμηθεύεται το Ίδρυμα. Αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση χρεών, η απειλή διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας κ.λ.π.».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση «χαριστική βολή για τα οικονομικά του Ιδρύματος υπήρξε η επιβολή από την Κυβέρνηση μειώσεων κατά 40% των ενοικίων των πληττομένων από τα μέτρα κατά της πανδημίας, με συνέπεια να μειωθούν τα ανεπαρκή έσοδα του Ιδρύματος και να είναι αδύνατη η κάλυψη των τακτικών δαπανών προμηθειών απαραιτήτων για τη λειτουργία του Ιδρύματος που εξαιτίας των χρεών γίνονται όλες με μετρητά».

«Σήμερα είναι ουσιαστικά αδύνατη η προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, υλικών καθαριότητας και άλλων απαραίτητων ειδών, ώστε να είναι προβληματική η συνέχιση λειτουργίας του Γηροκομείου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση γι’ αυτό και η διοίκηση, το προσωπικό και οι τρόφιμοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κομοτηνής απευθύνουν εναγώνια επείγουσα έκκληση προς τους φορείς, τις οργανώσεις, τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις, τους εύπορους και όλους τους συμπολίτες να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της δραματικής καταστάσεως.

«Όλες οι προσφορές ακόμη και οι πολύ μικρές θα γίνουν δεκτές με ευγνώμονες ευχαριστίες» τονίζει η διοίκηση του Ιδρύματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.