Μια σιωπη και μια παραλειψη απο τον Πρωθυπουργο

Απαρατήρητα

Αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα κατά την αποφώνησή του, μετά τις τοποθετήσεις των φορέων, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρόλο που ανάμεσα σε όσα είπε, υπήρχαν και αρκετά που δεν είπε.
 
Είναι βέβαια κατανοητό ότι δεν μπορούν να απαντηθούν, ιδιαίτερα όταν παρουσιάζονται εκείνη τη στιγμή, όλα τα θέματα και όλες οι αιτήσεις των συμμετεχόντων, όμως από όλα όσα δεν απαντήθηκαν, εντοπίσαμε μία σιωπή και μία παράλειψη.
 
Η παράλειψη ήταν στο θέμα του Νοσοκομείου, όπου παρόλο που έκανε αναφορά στη σημασία της δωρεάς, δεν αναφέρθηκε, παρόλο που του το είχαν ζητήσει κατά την είσοδό του στην αίθουσα οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, στο θέμα της μεταβολής του νέου Νοσοκομείου από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, ούτε για να το υπερασπιστεί ούτε για να το δικαιολογήσει.
 
Η σιωπή όμως, είχε και αυτή τη σημασία της, μιας και παρά το γεγονός ότι τόσο ο Προέδρος του ΤΕΕ όσο και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, που εκπροσωπούν, ας μην ξεχνάμε, συμβούλους του κράτους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού με κυάνιο, που σχεδιάζεται στην περιοχή.
 
Είναι εύκολο να ερμηνεύσει αυτή τη σιωπή κάποιος όπως επιθυμεί. Η αισιόδοξη ερμηνεία θα ήταν ότι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών υποχρέωσαν, όχι απαραίτητα υπαναχώρηση, αλλά την, έστω και προσωρινή, επιφυλακτικότητα από πλευράς της Κυβέρνησης για την προώθηση της εξόρυξης.
 
Η απαισιόδοξη, και πιθανότερη, είναι ότι επειδή το θέμα είναι καυτό, και επειδή στελέχη και του κόμματος του έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, απέφυγε να τοποθετηθεί ώστε να μην «ταράξει τα νερά» και θα δούμε τυχόν αδειοδοτήσεις σε δεύτερη φάση.
 
Για αυτό και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν κάποιος ελπίζει για το καλύτερο, θα πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.