Για τη Νεα Αριστερα

Η νέα ομάδα ξεκινά με κάποια θετικά

Ως προς τη Νέα Αριστερά νομίζω ελάχιστη σημασία έχει ο σχολιασμός του ονόματος ή του λογοτύπου που η νέα κοινοβουλευτική ομάδα επέλεξε. Ακόμα και σε καιρούς όπως αυτοί που ζούμε που η πολιτική συζήτηση μόνο πολιτική τελικά δεν περιέχει.

Στην ουσία ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η νέα ομάδα ξεκινά με κάποια θετικά, πρώτο και κύριο εκ των οποίων ότι στην «ιδρυτική» της εκδήλωση, στο σύνολο των τοποθετήσεων με κύρια ωστόσο αυτή του επικεφαλής Αλέξη Χαρίτση, η πολιτική ήταν παρούσα. Ο νέος φορέας έδωσε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και μένει να διαφανεί το αν και κατά πόσο βεβαίως το εγχείρημα θα πετύχει.

Στα θετικά επίσης προσμετράται αυτό που κατέθεσε και ο βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» στην πρώτη του εμφάνιση μετά και την ανακοίνωση του νέου φορέα, πως τα πρόσωπα που κοινοβουλευτικά τον εκπροσωπούν σήμερα, θεωρούνται και είναι, τουλάχιστον μερίδα αυτών, εκ των αξιόλογων και «σοβαρών» στελεχών του πάλαι ποτέ κυβερνώντος κόμματος, με κυβερνητική εμπειρία σε καίριες θέσεις ευθύνης,  δίχως αυτό να μηδενίζει τα όποια λάθη τους, χαμηλό προφίλ και σίγουρα όχι τοξικό και «κραυγαλέο» όπως άλλα  σημερινά στελέχη της πολιτικής ζωής της χώρας.

Αυτό αφορά και το τρίτο που κρίνεται θετικά για μερίδα τουλάχιστον των στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν απηυδύσει από συμπεριφορές και πρόσωπα που «κραυγάζουν» και με διόλου συνετό και δημοκρατικό τρόπο τις πολιτικές(;) τους απόψεις και τα οποία προφανώς δεν βρίσκονται στην ομάδα των 11.

Βέβαια η ιστορία έχει δείξει ότι μηδενική έως καθόλου επιτυχία, εδραίωσης τουλάχιστον, είχαν πολιτικοί σχηματισμοί που διαμορφώθηκαν από την διάσπαση άλλων κομμάτων, ωστόσο μένει να διαφανεί και ενδεχομένως αν πάρουμε ως λογικό το στοίχημα των ευρωεκλογών πολύ σύντομα, το αν αυτή θα επαναληφθεί ή θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.