Διπλός Καρυοθραύστης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

28.12.2019 20:35

Το μπαλέτο του Θεάτρου της Μόσχας παρουσίασε το έργο του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι στην Κομοτηνή

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Δύο παραστάσεις του Καρυοθραύστη, του κλασικού μπαλέτου σε μουσική Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι κατάφεραν να προμηθευτούν τις πολυπόθητες προσκλήσεις για το έργο, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κομοτηνή.
 


Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση από το Μπαλέτο θεάτρου Μόσχας/ Μπαλέτο της Ρωσίας, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πρωτοχρονιά στο Μέγαρο.
 


Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη.
 


Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.
 


Στη δεύτερη πράξη η Κλάρα και ο πρίγκιπας - Καρυοθραύστης ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι. Περνούν από την Βασίλισσα του Χιονιού αλλά και από την χώρα των Ζαχαρωτών με την νεράιδα Ζαχαρένια.
 


Η Κλάρα δεν θέλει να αποχωριστεί τον Καρυοθραύστη της, όμως την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς ξυπνά κοντά στην οικογένειά της, το μόνο που κρατά στα χέρια της είναι ο Καρυοθραύστης, η κούκλα που της είχε χαρίσει ο νονός της.


ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine