Στο ΠΣ φέρνουν την καθυστέρηση λειτουργίας της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο οι Κ. Κατσιμίγας και Χρ. Χατζηπέμου

28.11.2019 19:44

Ζητούν πολιτική παρέμβαση της Περιφέρειας για την ομαλοποίηση του προβλήματος

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Κατσιμίγας και Χρήστος Χατζηπέμου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, υπέβαλλαν προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο επερώτηση σχετική με την καθυστέρηση λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής και με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ομαλοποίηση του προβλήματος καθώς και την εξασφάλιση λειτουργίας πανεπιστημιακών σχολών στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας, να θυμίσουμε, ο Περιφερειάρχης υποχρεούται να απαντήσει σε ένα από τα προσεχή Περιφερειακά Συμβούλια.

Ολόκληρο το κείμενο της επερώτησης είναι το εξής:

«κ. Περιφερειάρχη,
Πληροφορούμαστε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στη Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου που προσφάτως εντάχθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος που έχει έδρα στην  Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει το άστοχο της ένταξης του παραπάνω τμήματος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο το οποίο ασκεί διοίκηση από τη Θεσσαλονίκη χωρίς ακόμη να διαθέτει Πρυτανικές αρχές και διοικείται προσωρινά από Διοικούσα Επιτροπή. Επίσης στο παραπάνω Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει ιατρική σχολή και η επονομαζόμενη Σχολή Επιστημών Υγείας περιλαμβάνει τμήματα των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Βιοιατρικών εργαστηρίων, μαιευτικής, φυσιοθεραπείας διατροφής και διαιτολογίας κλπ). Η Νοσηλευτική επιστήμη όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιατρική.

Γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια δεν έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση, τα δε πανεπιστήμια αυτοδιοικούνται.

Ωστόσο, επειδή η πλειοψηφία των σπουδαστών του τμήματος Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου είναι παιδιά από την Περιφέρειά μας θεωρούμε δεδομένη την αναγκαιότητα πολιτικής παρέμβασης της Περιφέρειας τόσο στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων και κυρίως στο Υπουργείο Παιδείας.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

  1. Σκοπεύει να παρέμβει προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και την Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑ.Ε. προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση;
  2. Γνωρίζει τους λόγους μη λειτουργίας του τμήματος;
  3. Συμμερίζεται την άποψη του ΔΠΘ που πρότεινε την ένταξη του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο στη Σχολή Επιστημών Υγείας και τη μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη;
  4. Σκοπεύει η Περιφέρεια να ζητήσει την ίδρυση νέου Τμήματος του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο με αντικείμενο σχετικό με τα αντικείμενα των τμημάτων της Ορεστιάδας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας;».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine