«Έχω λόγο»: Το πρώτο μυθιστόρημα της Καβαλιώτισσας Χριστίνας Κυριακίδου παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

25.11.2019 16:19

Η Καβαλιώτισσα συγγραφέας παρουσιάζει το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα με τίτλο «Έχω λόγο», ένα ημερολόγιο σκέψεων για τη μονογονεϊκότητα και τη μάχη κατά του καρκίνου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Οι Εκδόσεις Πηγή, ο Παρατηρητής της Θράκης και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» παρουσιάζουν το βιβλίο της Χριστίνας Κυριακίδου με τίτλο «Έχω Λόγο», την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Πρόκειται για το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της Καβαλιώτισσας συγγραφέα που αγγίζει ζητήματα όπως αυτά της μονογονεϊκοτητας και της μάχης κατά του καρκίνου.
 
Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν η Λιζέτα Λιούρτα (Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια), ο Γιώργος Φιλιππίδης (Διδάκτωρ Τμήματος Κοινων. Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, τ. Διοικητής Γ.Ν. Κομοτηνής), ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει, από την Αθήνα, η βραβευμένη Κομοτηναία ηθοποιός, Ελένη Ουζουνίδου.
 
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νατάσσα Βαφειάδου (Εκδότρια του Παρατηρητή της Θράκης).

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Χριστίνα Κυριακίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα, απ’ όπου και ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως υπεύθυνη διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε αλλοεθνείς.

Λάτρης της ελληνικής γλώσσας, ασχολήθηκε συστηματικά με τη φιλολογική επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων, υπήρξε για πολλά χρόνια ειδική σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως ιστορικός – ερευνητής, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασίες και με άλλους φορείς σε επίπεδο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας.
 
Σήμερα, ύστερα από ολιγόχρονη απουσία στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επέστρεψε στη γενέτειρά της, όπου και εργάζεται ως δικαστική υπάλληλος.
 
Το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα με τίτλο «Έχω λόγο» συνιστά για την ίδια την εκτόνωση της συσσωρευμένης ανάγκης της για μια ελεύθερη κατάδυση στα απύθμενα βάθη του νου και της ψυχής

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine