51 μαθητές του Νέου Σιδηροχωρίου καθάρισαν την ακτή της Μολυβωτής

01.11.2019 22:15

Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών». Η εκδήλωση έγινε στην παραλία Μολυβωτής, με τη συμμετοχή 51 παιδιών από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νέου Σιδηροχωρίου. Η συγκεκριμένη δράση, έχει καθιερωθεί από το 1983, από τη HELMEPA, η οποία κάνει συντονισμένες εκστρατείες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.
 
Η δράση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, όπου καθαρίστηκε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας Μολυβωτής. Στους μικρούςμας φίλους που συμμετείχαν, προηγήθηκε ενημέρωση για τον σκοπό εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» και δόθηκαν οδηγίες ως προς την ασφαλή περισυλλογή απορριμμάτων από την παραλία. Στη συνέχεια μοιράστηκαν γάντια και σακούλες σκουπιδιών.

 

12 σακούλες απορριμμάτων η συγκομιδή

 
Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, συγκέντρωσαν περίπου 12 σακούλες απορριμμάτων οι οποίες γέμισαν κυρίως με πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, γόπες, σχοινιά και χαρτιά. Ενημερώθηκε το τμήμα καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και την ανάγκη περισυλλογής των συγκεντρωμένων απορριμμάτων. Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να μάθουν παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια, σε ένα καθαρό πλέον περιβάλλον.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#audi_afs