Ενημερωση στους φοιτητες του Τμηματος Κοινωνικης Εργασιας για βλαστοκυτταρα και αιμοπεταλια

Από την μαιευτήρα Χειρούργο Γυναικολόγο Τζουτζέ Μεμέτ Χασάν Ζεινέπ, επιμελήτρια β του νοσοκομείου Κομοτηνής

Για τα βλαστοκύτταρα και τα αιμοπετάλια έμαθαν οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας το απόγευμα της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου, στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος Τζουτζέ Μεμέτ Χασάν Ζεινέπ, επιμελήτρια β του νοσοκομείου Κομοτηνής, θέλοντας να δώσει στους φοιτητές μια κατανόηση των διαδικασιών αυτών, η οποία μπορεί να τους βοηθήσει τόσο στη ζωή τους, όσο και στην άσκηση του λειτουργήματός τους.

Έτσι ανέλυσε τι είναι το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, πού χρησιμοποιείται, αλλά και το ρόλο των τραπεζών ομφαλοπλακουντιακού αίματος, και πώς βοηθούν στην θεραπεία πολλών απειλητικών για τη ζωή ασθενειών, μιας και υπάρχουν πάνω από 80 ασθένειες για τις οποίες χρειάζεται να μεταμοσχευτεί κανείς με αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, που περιλαμβάνουν οξείες λευχαιμίες, χρόνιες λευχαιμίες, αυτοάνοσα νοσήματα και άλλα.

Επίσης μίλησε για την προσφορά αιμοπεταλίων, η οποία βοηθάει παιδιά που παρουσιάζουν θρομβοπενία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως λευχαιμία, καρκίνο ή απλαστική αναιμία. Συχνά η επιβίωση των ασθενών αυτών εξαρτάται από τη μετάγγιση αιμοπεταλίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.