8,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο ΔΠΘ για καινούργιο εξοπλισμό

16.10.2019 17:57

Στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 8.531.160 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προκειμένου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να προμηθευτεί καινούργιο επιστημονικό, εργαστηριακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό.
 
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επιστημονικά όργανα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές συσκευές και λογισμικό, εποπτικά μέσα διδασκαλίας καθώς και έπιπλα για αίθουσες, αμφιθέατρα και εργαστήρια.
 
Οι νέες αυτές προμήθειες θα καλύψουν ανάγκες σε Σχολές, Τμήματα, Βιβλιοθήκες καθώς και στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.
 
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος μετέβη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Φώτη Μάρη και κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Αρωγός στις προσπάθειες του ΔΠΘ για την περαιτέρω αναβάθμισή του η ΠΑΜΘ

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος υπογράμμισε την συμβολή του ΔΠΘ στην ανάπτυξη της περιοχής μας, με τρόπο ουσιαστικό δεσμευόμενος πως «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στέκεται δίπλα στο Πανεπιστήμιο και είναι αρωγός στις προσπάθειές του για περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου.»

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti