ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: "Η επιλογή της εξόρυξης χρυσού είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των πολιτών"

05.10.2019 16:03

Ολοταχώς για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η κατηγορηματική άρνηση στο σχέδιο της κυβέρνησης για εξόρυξη χρυσού στην Θράκη και ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνεδρίασης της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, παρουσία του  Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη.

Στην σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε της συνεδρίασης η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ δηλώνει αλληλέγγυα στις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί στην τοπική κοινωνία κατά της εξόρυξης του χρυσού, κάνοντας λόγο για ένα "καταστροφικό για το περιβάλλον σχέδιο", ενώ για το συνέδριο του κόμματος τονίστηκε ότι εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει καμπάνια με στόχο την εμπλοκή στην υπόθεση περισσοτέρων πολιτών και φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Την Τρίτη 1 Οκτώβρη 2019 συνεδρίασε η ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ παρουσία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Στη συνεδρίασή της η ΠΣΕ:

Α) Συζήτησε το θέμα του χρυσού στη Θράκη που επανέφερε ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραλείποντας και υποτιμώντας την πρόσφατη απόρριψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τις αρνητικές θέσεις των φορέων.

Η ΠΣΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο εξόρυξης, γιατί πρόκειται για ένα σχέδιο καταστροφικό για το περιβάλλον και το οποίο αντιστρατεύεται τις άλλες παραγωγικές λειτουργίες της ΑΜΘ είτε αυτές σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα είτε τον τουρισμό. Η αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ δεν μπορεί να περιλαμβάνει τέτοιου είδους δραστηριότητες. Με βάση το Αναπτυξιακό Συνέδριο και το Χωροταξικό σχέδιο που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2018 έχει ήδη δρομολογηθεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή, συμβατό με τους φυσικούς πόρους, τη γεωπολιτική θέση αλλά και τις ανάγκες και τις προτάσεις των ανθρώπων και των φορέων της περιοχής.

Θεωρούμε ότι η επιλογή της εξόρυξης χρυσού είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των πολιτών, όμως η επαναφορά τηςαπό την κυβέρνηση επιβάλλει να υπάρχει εγρήγορση από τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ θα είναι αλληλέγγυος σε κάθε κίνηση αντίδρασης, ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ τοποθετήθηκαν με κείμενό τους από την πρώτη στιγμή, ενώ τα μέλη μας θα συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία.

Β) Συζήτησε τον οδικό χάρτη για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, συνέδριο διεύρυνσης και ανασυγκρότησης, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς που θα εκφράσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ήδη εκατοντάδες πολίτες έχουν γίνει μέλη στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ. Η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα ξεκινήσει άμεσα, εντός του Οκτωβρίου, φιλοδοξεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και φορείς. Μέσα από διαδικασίες πολιτικού διαλόγου, πολιτικού αναστοχασμού, αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας και εξωστρεφών εκδηλώσεων σκοπεύουμε να  επικαιροποιήσουμε συνδιαμορφώνοντάς την,  την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να την καταστήσουμε πλειοψηφική και να πολλαπλασιάσουμε τις οργανωμένες δυνάμεις μας.
 
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti