Ξανα και ξανα και ξανα

Περί αλαζονείας και ποιότητας δημοκρατίας

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα περί αλαζονείας της κυβέρνησης. Και όσο περνά ο καιρός μάλλον τα περιστατικά θα αυξάνονται παρά θα ελαττώνονται.

Ίσως το πιο πρόσφατο παράδειγμα να είναι αυτό της υπουργού εσωτερικών κ. Νίκης Κεραμέως που στο κλείσιμο της συζήτησης για την επιστολή ψήφο είπε αναφερόμενη στην τροπολογία πως «εάν δεν συμπληρωθούν -που όπως φαίνεται δεν θα συμπληρωθούν – 200 ψήφοι εμείς εδώ θα είμαστε να το φέρνουμε ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να δώσουμε το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους Έλληνες πολίτες όπως αρμόζει: Και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές».

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά εμάς κάπως εκβιαστικό μας ακούστηκε. Σαν αυτό το «εδώ θα κάτσεις μέχρι να φας όλο το φαΐ σου» που λένε καμία φορά οι γονείς στα παιδιά τους. Και βέβαια χωρίς κανένα σεβασμό στην ετυμηγορία του σώματος που νομοθετεί. Κάτι δηλαδή σαν μια μικρή θεσμική «υποχώρηση» της δημοκρατίας. Από αυτές τις πολλές «μικρές» υποχωρήσεις» που έχουν απαξιώσει στα μάτια των πολιτών τις θεσμικές λειτουργίες και τους έχουν κάνει να γυρίσουν την πλάτη στα ζητήματα ποιότητας της δημοκρατίας, ξανά και ξανά και ξανά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.