Προοδευουμε και με συμπεριληπτικο προσημο!

Απαρατήρητα

Οφείλουμε να το ομολογήσουμε: τελικά ζούσαμε σε μια πλάνη. Θέλαμε να το πιστέψουμε ή κάποιοι κατάφεραν να μας ξεγελάσουν; Δεν καταφέραμε να το διακριβώσουμε ακόμα.

Για να μην τα κρατάμε όμως όλα για τον εαυτό μας θα το αποκαλύψουμε και εσάς. Όπως προκύπτει λοιπόν από τα συμφραζόμενα, η χώρα δεν έχει πρόβλημα ανεργίας. Το αντίθετο μάλιστα έχει πρόβλημα εύρεσης εργατικού δυναμικού. Από πού προκύπτει αυτό; Μα φυσικά από δελτίο τύπου του υπουργείου εργασίας. Και κοινωνικών υποθέσεων βεβαίως βεβαίως.

Στην ιστοσελίδα του εν λόγω υπουργείου λοιπόν αναρτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου ένα δελτίο τύπου, που αποτύπωνε τα όσα συζήτησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό.

Στο εν λόγω δελτίο τύπου λοιπόν αναγράφεται πως «η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, προσανατολίζεται σε τρία σημεία». Ένα από αυτά τα σημεία, το πρώτο πρώτο συγκεκριμένα, είναι η «απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων».

Και δεν σταματά εδώ το δελτίο τύπου αλλά φροντίζει να παραθέσει και γραπτή δήλωση της υφυπουργού, η οποία λέει: «Η συνεργασία μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος βασίζεται στο κοινό μας όραμα, την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας. Από την αρχή, δουλεύουμε για μια κοινωνία συμπεριληπτική και ισότιμη. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την προθυμία του για μια συνδυαστική δράση τέτοιου χαρακτήρα, συμβάλλει ώστε να φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στο στόχο. Είμαστε επικεντρωμένοι στην ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και τη βέλτιστη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Η κοινωνική αλληλεγγύη, γίνεται πράξη. Στην πορεία μας, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Τι συμπεραίνουμε λοιπόν; Μα τι άλλο εκτός από το ότι το υπουργείο θα φροντίσει, τα παιδιά που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων να πηγαίνουν «σεζόν», λαντζέρηδες, καμαριέρες, σερβιτόροι σε ξενοδοχειακές μονάδες από την ηλικία των 16 ετών. Προς θεού, δεν εννοούμε τίποτα υποτιμητικό για τις εν λόγω δουλειές. Όμως είναι τουλάχιστον ανήθικο -για να μη χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη έκφραση- το υπουργείο έστω και να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αντί να φροντίσει δηλαδή τα εν λόγω παιδιά -που θα πρέπει να λαμβάνουν της μέγιστης κρατικής πρόνοιας- πώς θα τα εφοδιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να τα δώσει κίνητρα να συνεχίσουν τις σπουδές του ή να μάθουν κάποια τέχνη, ή τέλος πάντων ό,τι τραβά η ψυχή του καθενός, να κοιτά πώς θα τα χώσει στην αγορά εργασίας, όσο περισσότερο ανειδίκευτους γίνεται, για να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εργοδοτικές ορέξεις, με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιστάσεις γίνεται.

Κ. υπουργέ, τέτοια συμπεριληπτικότητα να τη βράσουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.